Beko Basketbol Ligi - Son Dakika
Spor

Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi takımlarından Banvit'in Başkanı Özkan Kılıç, 1 Ekim'de başlayacak olan "Turkish Airlines Euroleague" ön eleme karşılaşmaları için hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

28.09.2013 17:18

Beko Basketbol Ligi takımlarından Banvit'in Başkanı Özkan Kılıç, 1 Ekim'de başlayacak olan "Turkish Airlines Euroleague" ön eleme karşılaşmaları için hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Bu yıl Litvanya'da Lietuvos Rytas takımının ev sahipliğinde düzenlenecek olan THY Euroleague eleme grubu karşılaşmaları için pazartesi günü bu ülkeye hareket edeceklerini söyleyen Kılıç, 8 takımın katıldığı ve sadece 1 takımın normal sezon gruplarında oynama hakkı kazanacağı bu zorlu turnuvada kendilerini birbirinden güçlü rakiplerin beklediğini bildirdi.

Turnuvada ilk imtihanlarına 2 Ekim tarihinde çıkacaklarını kaydeden Kılıç, "İlk imtihanımızı çarşamba günü Çek Cumhuriyeti temsilcisi CEZ Nymburk'a karşı vereceğiz. Eğer bu maçı kazanabilirsek ertesi gün Khimki Moscow-Ostende karşılaşmasının galibi ile oynayacağız. Bu maçtan da galibiyetle ayrılmamız halinde finalde karşı grubun birincisi ile son ve en kritik maçı oynama hakkını elde edeceğiz. Bu arada elemelerde karşı grupta Cimberio Varese, EWE Basket Oldenburg ve VEF Riga takımları ile birlikte ev sahibi avantajı ile oynayan Lietuvos Rytas ekibinin de bulunduğunu unutmamak gerekiyor" dedi.

Euroleague'e giden yolun zor ve zahmetli olduğuna işaret eden Başkan Kılıç, bu zor yolu hesap ederek sezonu nispeten daha erken açtıklarını ve iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirtti.

Kılıç, yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını ifade ederek, "Bu sene hem teknik ekipte, hem de sporcu kadromuzda bazı değişiklikler oldu. Dolayısıyla takımımızın uyum sürecini çabuk atlatabilmesi için yoğun bir çalışma temposu içine girdik. Genel olarak hazırlık maçlarında gösterilen performanstan da memnunum. Ama tabii ki 2 Ekim'den itibaren gerçek anlamda final maçları oynamaya başlayacağız. Euroleague eleme grubunun hemen arkasından katılacağımız Türkiye Kupası elemeleri de oldukça zorlu olacak" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Beko Basketbol Ligi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement