Beşiktaş hakem Meler üstünden yine MHK'ye yüklendi, Kasımpaşa Kulübü de tartışmaya dahil oldu - Son Dakika
Spor

Beşiktaş hakem Meler üstünden yine MHK'ye yüklendi, Kasımpaşa Kulübü de tartışmaya dahil oldu

Beşiktaş, Sergen Yalçın'ın, "Maçlarımıza bu hakemi istemiyoruz" dediği Halil Umut Meler'in Kasımpaşa maçına atanmasına yönelik tepkisini sürdürdü. Siyah-Beyazlılar'dan, "Eğer niyetiniz halisane ise bütün maçlarımıza Meler'i atayınız. Sözde eşitlikçi gözükmek adına rakiplerimizin maçlarına da uzun süredir görevlendirmediği hakemlerin atanması trajikomik bir olaydır" denildi. Kasımpaşa da Halil Umut Meler'in baskı altına alındığına yönelik bir açıklama yaptı.

02.04.2021 17:17  Güncelleme: 17:41

Beşiktaş Kulübü, Süper Lig'in 32. haftasında oynayacakları Kasımpaşa maçına Merkez Hakem Kurulu tarafından atanan Halil Umut Meler kararına tepkisini resmi siteden yaptığı ikinci açıklamayla sürdürdü. Siyah-beyazlılar, "Merkez Hakem Kurulu'na önerimiz şudur; eğer niyetiniz halisane ise sezon sonuna kadar bütün maçlarımıza Halil Umut Meler'i atayınız" diyerek tepki gösterdi.

Beşiktaş'ın resmi siteden yaptığı açıklama şu şekilde;

"Şampiyonluk yarışındaki rakiplerimizin istemediği hakemleri bu haftaki atamalara kadar görevlendirmeyerek, yıllar boyunca onların taleplerine uygun hareket eden Merkez Hakem Kurulu'nun, Futbol A Takımımızın Süper Lig'in 32. haftasında Kasımpaşa ile oynayacağı maça, teamüllere aykırı bir şekilde geçtiğimiz hafta oynadığımız derbi maçımızı yöneten hakemi atarken; sözde eşitlikçi davranıyor gözükmek adına rakiplerimizin maçlarına da uzun süredir görevlendirmediği hakemleri atamış olması trajikomik bir olaydır.

"İLK KEZ ŞAHİT OLUYORUZ"

Hakemlerin bir ceza unsuru olarak kullanıldığına ilk kez şahit oluyoruz. Konu Beşiktaş olunca takındığınız tavır sizi cesur yapmaz; neye hizmet ettiğinizi ortaya koyar. Hatırlatalım; hizmet etmeniz gereken yer Türk futboludur, sergilediğiniz tavrın Türk futboluna hizmet etmediği ise aşikardır. Camialarla inatlaşmanın, futbol ortamını germenin yönetmeye çalıştığınız ülke futboluna yarar sağlamayacağını hatırlatmak isteriz.

"ÖNÜMÜZÜ KESECEKLER ENDİŞESİ DOĞRU"

Şampiyonluğa emin adımlarla ilerleyen camiamızın; "önümüzü kesecekler" endişesini haklı çıkarırcasına yapılan bu uygulama, kişisel egoları tatmin etmekten öteye gitmeyeceği gibi maça atanan hakemi de günler öncesinden anormal bir baskı altına sokmuştur.

"DİKKATLE TAKİP EDİN"

Böyle bir atamanın sadece Beşiktaş'ı değil, her camiayı rahatsız edeceği açıktır. Bu bağlamda, taraflı tarafsız bütün futbolseverleri Kasımpaşa ile oynayacağımız maçı dikkatle takip etmeye davet ediyoruz.

"AÇIKLAMA BİLE YAPAMIYORSUNUZ"

Bu atamayı neden yaptığınızın izah edilebilir bir tarafı olmadığı için açıklama yapamadığınızı biliyoruz. Merkez Hakem Kurulu'na önerimiz şudur; eğer niyetiniz halisane ise sezon sonuna kadar bütün maçlarımıza Halil Umut Meler'i atayınız. Biz Beşiktaş'ız! Şeref'imizle oynar, Hakkı'mızla kazanırız!"

Kasımpaşa tarafından ise şu açıklama yapıldı

"HAKEMLERE GÜVENİYORUZ!"

Kasımpaşa'dan da Beşiktaş'ın bu açıklamalarına yönelik bir bildiri geldi. İstanbul ekibinin sitesinden, "Beşiktaş ile oynayacağımız maç öncesi karşılaşmanın hakemi üzerinden oluşan tartışmaları endişeyle takip etmekteyiz. Bu tartışmaların hakem üzerinde oluşturacağı baskının mücadeleye tesir etmemesi tek temennimiz. Tek mamacı Türk futbolunun başarısına hizmet etmek olan bir kulüp olarak tüm hakemlerimize güveniyoruz" paylaşımı geldi.

Beşiktaş hakem Meler üstünden yine MHK'ye yüklendi, Kasımpaşa Kulübü de tartışmaya dahil oldu
Beşiktaş hakem Meler üstünden yine MHK\'ye yüklendi, Kasımpaşa Kulübü de tartışmaya dahil oldu

Son Dakika Spor Beşiktaş hakem Meler üstünden yine MHK'ye yüklendi, Kasımpaşa Kulübü de tartışmaya dahil oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (32)

  • Poyraz : Eyyy sekiztaş eyy onun hocası siz neyin peşindesiniz ben söyleyeyim bu sezon hiç bir başarı elde edemezseniz çöküş döneminiz başlayacak ve batmaya doğru hızla ilerleyeceksiniz sizin derdiniz bu 14 17 Yanıtla
    Bjk li muzaffer: Poyra sizi bu sekiztaş yenmiti deyilmi anlaşıldı poyraz senin canın bayaa yanmış seni renkli. 1 1 Muzaffer: Poryraz bu sene bu renklilari hep sekiztaşmı yenmiti laaa puuhhhaaa aha sana sekiştaş 0 2 Zeki: Poyraz batan'da kalkan'da hep tepeniz'de zaten 0 1 Sarı gelinler: Peki sizin bizden aşağı kalır yanınız yokmu ak kaşıktanmı çıktınız paklandınız hangi tarihte iki maç üst üste aynı hakem ataması yapılır soruyorum??? 0 0
  • MÜLAYİM SERT : Şampiyonluk yarışı yapılacak en berbat takım bjkdir iddialarıyla futboldan soğuturlar insanı 11 17 Yanıtla
    Fenasi: Sert olsan ne olacak mülayimm adinda ofsayt soyadinda kesin cinconlusun sana saibeli sampuanligin utanci yeter.. 6 1 MÜLAYİM SERT : Kes lan tinerci 1 2 Emrah: Helal olsun Kardeşim kudurun renkliler sizde 1 0
  • Kaplan: Sike cincondan sorulur 17 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement