Bursaspor Maçına Galatasaraylı Taraftarlar Girebilecek - Son Dakika
Spor

Bursaspor Maçına Galatasaraylı Taraftarlar Girebilecek

Bursaspor Maçına Galatasaraylı Taraftarlar Girebilecek

Bursa İl Spor Güvenlik Kurulu, Bursaspor'un pazar günü sahasında oynayacağı Galatasaray maçına sarı kırmızılı taraftarların alınacağını açıkladı.

21.08.2013 16:47  Güncelleme: 16:51

Bursa İl Spor Güvenlik Kurulu, Bursa spor'un pazar günü kendi sahasında oynayacağı Galatasaray maçına sarı kırmızılı taraftarların alınacağını açıkladı.

Bursa İl Spor Güvenlik Kurulu Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu başkanlığında toplandı. Vali yardımcısı Müftüoğlu toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Her il spor güvenlik kurulunun kendi kararlarını, kendi şehrinin hassasiyetlerini dikkate alarak almaya başladığını belirten Müftüoğlu, şunrları söyledi:

"İllerdeki kararları inceledim. Hemen hemen tüm iller ortak paydada buluşarak sporda şiddetin nasıl önleneceğine dair kararlar almış. Bursaspor açısından önemli olan maçlara seyircinin götürülüp götürülmeyeceği konusu. Bu konuda yanlış anlama oluşmuş. Sanki İstanbul'da oynanacak hiçbir maça Bursaspor seyircileri gitmeyecek gibi algıya düşmüşler. İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu'nun kararında sadece Beşiktaş ile ilgili sınırlama var. Beşiktaş ile Bursaspor arasındaki sportif faaliyetlerin tümünde bir yasaklama getirilmiş, Bursaspor seyircisini almak istemiyorlar. Yanlış olan algı Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor maçına da taraftarın alınmaması. Böyle birşey yok. Sadece Beşiktaş maçına Bursaspor seyircisinin alınmaması kararı var."

Galatasaray maçıyla ilgili gereken tedbirleri aldıklarını belirten Müftüoğlu, şu bilgileri verdi:

"Maça Galatasaray taraftarları alınacak. Karşılaşmada 600 özel güvenlik görev yapacak. Saha dışında ve arama noktalarında emniyet birimlerimiz daha etkili bir uygulama yapacaklar. Alkol, uyuşturucu veya keyif verici madde kullananların hiçbirini almayacağız. O bölgede alkol satışı yasaklanacak. Bu alkol yasağı koyduk anlamına gelmiyor. Alınan karar spor sahası ve civarıyla ilgili. Teknik takiple ilgili de gerekli çalışmalar yapılacak. Farklı olarak spordan sorumlu bir savcımız maçı izleyecek. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Bursaspor Maçına Galatasaraylı Taraftarlar Girebilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement