Çin Futbol Federasyonu'nun eski başkanı, rüşvet suçundan ömür boyu hapis cezası aldı - Son Dakika
Spor

Çin Futbol Federasyonu'nun eski başkanı, rüşvet suçundan ömür boyu hapis cezası aldı

Çin Futbol Federasyonu\'nun eski başkanı, rüşvet suçundan ömür boyu hapis cezası aldı

Çin Futbol Federasyonu'nun eski başkanı Chen Xuyuan, rüşvet suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Chen'in yasadışı faaliyetleri, Çin futboluna ve ülkenin uluslararası futbol itibarına ciddi zararlar verdi.

26.03.2024 16:44  Güncelleme: 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin Futbol Federasyonu'nun eski başkanı Chen Xuyuan'ın rüşvet suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Chen'in Ocak ayında toplam değeri 81 milyon yuanı bulan rüşvet aldığını itiraf etmesi, ülkedeki yolsuzlukla mücadele çabalarının bir parçası olarak büyük yankı uyandırdı.

ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI ALDI

Başkan Xi Jinping liderliğindeki bu çabalar, sadece sporda değil, bankacılık ve ordu gibi alanlarda da etkili oldu. Chen'in yasadışı faaliyetlerine ilişkin ortaya çıkan bilgiler, Çin futboluna ciddi zararlar verdiğini gösterdi. Bu durum, ülkedeki futbolun uluslararası alandaki itibarını da olumsuz etkiledi.

Devlet medyası, Chen'in cezasının yanı sıra, benzer suçlardan dolayı üst düzey futbol yetkililerine de hapis cezaları verildiğini duyurdu. Bu durum, Çin'in uluslararası futbol sahnesindeki hedeflerine yeni bir darbe daha vurdu. Ancak, tüm bu sorunlara rağmen, yerel futbol hala büyük bir ilgi görüyor ve taraftarlar arasında popülerliğini koruyor. Chen'in yolsuzluk skandalı, futbolseverler arasında büyük bir şok etkisi yarattı ve ülkedeki futbol yönetimine ilişkin daha fazla soru işareti ortaya çıkardı.

Son Dakika Spor Çin Futbol Federasyonu'nun eski başkanı, rüşvet suçundan ömür boyu hapis cezası aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Ali Göktürk: Darısı bizim tff nin başına inşallah 82 1 Yanıtla
  • Murat Hantal: Darısı birilerinin başına inşallah 66 1 Yanıtla
  • Ali Çakar: Nasip diyelim.. 24 2 Yanıtla
  • süleyman hakan gökşen: son derece ayıpladım, adam rüşvet almış, ülkesinin prestijini sarsmış, ne olur ki ? bu mudur karşılığı ? biraz insan olun...bizi izleseler bu cezadan vaz geçerler eminim...bizi neden kıskanıyorlar dersiniz ? bu gibi olaylara son derece insancıl yaklaşıyoruz da ondan, biraz "EMPATİ"... 2 1 Yanıtla

Advertisement