Borussia Dortmund-Stuttgart: 6-1 - Son Dakika
Spor

Borussia Dortmund-Stuttgart: 6-1

Borussia Dortmund-Stuttgart: 6-1

Bundesliga'da 11'inci haftanın açılış maçında Stuttgart'ı konuk eden Borussia Dortmund, rakibini 6-1 mağlup etti.

01.11.2013 23:29  Güncelleme: 00:06

Bundesliga'da 11'inci haftanın açılış maçında Stuttgart'ı konuk eden Borussia Dortmund, rakibini 6-1 mağlup etti. Stuttgart, maçın başında Karim Haggui ile öne geçse de Robert Lewandoski'nin üç, Sokratis Papastathopoulos, Marco Reus ve Pierre-Emerick Aubameyang'ın birer golüne engel olamadı.

Maça Dortmund daha iyi bir başlangıç yaptı. Robert Lewandowski'nin yedinci dakikadaki şutu kaleyi bulmadı. Dokuzda ise Jakub Blaszczykowski kaleciye takıldı. Dortmund'un bastırdığı periyotta golü bulan Stuttgart oldu. Alexandru Maxim'in 13'ta yaptığı ortaya kafayı vuran Haggui, takımını öne geçirdi: 0-1.

Borussia Dortmund'un bu gole cevabı gecikmedi. 19'uncu dakikada Nuri Şahin'in köşe vuruşundan yaptığı ortaya kafayı vuran Sokratis, skoru eşitleyen isim oldu: 1-1.

Bu golün hemen iki dakika ardından Borussia Dortmund öne geçti. Henrikh Mkhitaryan'dan aldığı pasla ceza sahasının sol tarafında topla buluşan Marco Reus, şık bir vuruşla topu uzak direk dibinden ağlarla buluşturarak takımını öne geçirdi: 2-1.

Karşılaşmanın ilk devresi Borussia Dortmund'un 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Dortmund ikinci yarıya fırtına gibi başladı. Marco Reus'un pası sonucu topla buluşan Robert Lewandowski, 54'üncü dakikada attığı golle takımını rahatlatan isim oldu: 3-1.

Polonyalı golcü, 56'ncı dakikada bir kez daha sahneye çıktı. Henrikh Mkhitaryan'ın ara pasıyla buluşan Lewandowski, Ulreich'i bir kez daha avlayarak aradaki farkı üçe çıkardı: 4-1.

72'de Ulreich, Jakub Blaszczykowski'nin topunu çıkardı ama dönen topu tamamlayan Robert Lewandowski, hat-trick yaparak maçın skorunu belirledi: 5-1.

Son sözü söyleyen isim ise Pierre-Emerick Aubameyang oldu. Gelişen kontra atak sonrası Robert Lewandowski'nin açtığı ortayı son derece iyi tamamlayan Robert Aubameyang, maçın skorunu il acirc;n etti: 6-1.

Borussia Dortmund, bu galibiyetle puanını 28'e çıkardı. Stuttgart ise haftayı 13 puanda tamamladı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Borussia Dortmund-Stuttgart: 6-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement