Dursun Özbek Umut Dağıttı - Son Dakika
Spor

Dursun Özbek Umut Dağıttı

Dursun Özbek Umut Dağıttı

Önemli ölçüde yenilenen bir kadroyla sezona başladıklarını belirten Galatasaray Başkanı, camianın şampiyonluk umudunu koruması gerektiğini söyledi.

08.12.2017 16:12

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, kadrosu önemli ölçüde yenilenen futbol takımının son dönemde aldığı kötü sonuçlara karşın, taraftarlara keyif verdiği maçlarının da olduğunu bildirdi.

Dursun Özbek, Galatasaray dergisinin aralık sayısındaki yazısında, sarı-kırmızılı taraftarlara mesaj vererek, gelecek döneme dair olumlu bir tablo çizdi.

Galatasaray Futbol Takımı'nda sezon öncesi ciddi bir revizyona gidildiğini hatırlatan Özbek, "Çogˆunlugˆu yeni isimlerden olus¸an bir takımın meydana getirdigˆi sinerjiden tu¨m Galatasaraylıların keyif aldıgˆı gerc¸egˆi ortadadır. Bu¨yu¨k bo¨lu¨mu¨ yenilenmis¸ kadromuzun futbol sezonunun ilk yarısında aldıgˆı sonuc¸ların ic¸inde sevinc¸ler oldugˆu gibi mutlaka hayal kırıklıkları da var. Ama unutmayalım, en gu¨zel sonla biten hikayelerde dahi go¨zyas¸larına yer vardır." değerlendirmesinde bulundu.

Gerçekleştirilen olağanüstü mali genel kurulda, 2016 yılı sonu itibarıyla 546 milyon lira olan borc¸ alacak farkının, 2017 yılı eylül ayı sonu itibarıyla 214 milyon liraya indiğini üyelerle paylaştıkları aktaran Özbek, bu durumun, Emlak Konut Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı ile birlikte hayata geçirilen projelerden kaynaklanan gelirin banka borc¸larına harcandıgˆının go¨stergesi olduğunu ve finansal anlamda 2018 yılının Galatasaray ic¸in c¸ok daha verimli geçeceğini kaydetti.

Mantıklı o¨ngo¨ru¨ler neticesinde dogˆru kararlarla gelecek ic¸in en dogˆru adımları atma gayreti ic¸inde olduklarını vurgulayan başkan Özbek, şu ifadeleri kullandı:

"Zira yas¸amın kontrolu¨nu¨n de tek s¸artı budur. Aksi, dalgalı bir denizdeki denizanasının kaderinden farklı degˆildir. Biz Galatasaray olarak, Galatasaraylılar olarak, her zaman bu motivasyonla hareket ettik ve bas¸arıya giden yolun istikametini de bu s¸ekilde bulduk. Galatasaray tarihine baktıgˆınızda, ilk bas¸ta eles¸tirilen kararların bu¨yu¨k bas¸arılar getirdigˆine s¸ahit olursunuz. O¨rnegˆin, Tu¨rk futbolunun kaderini degˆis¸tiren Alman teknik adam Jupp Derwall'in ilk yıllarında kars¸ılas¸tıgˆı olumsuz tabloya ragˆmen Ali Uras agˆabeyimizin ve yo¨netiminin mantıklı o¨ngo¨ru¨su¨nu¨n sadece Galatasaray ic¸in degˆil, Tu¨rk futbolu ic¸in de o¨nemli bir do¨nemec¸ oldugˆu as¸ikardır. Yine 1970'li yıllarda Selahattin Beyazıt agˆabeyimizin I·ngiltere'ye giderek u¨lkesinde c¸ok da bilinmeyen bir teknik adam olan Brian Birch ve hocaların hocası Cos¸kun O¨zarı ile yola c¸ıkıs¸ının Galatasaray'a kazandırdıkları ortadadır."

Türk Telekom Stadı'nın yanına inşası planlanan 15 bin kişi kapasiteli spor salonunun ruhsatını aldıklarını yineleyen ve yakın zamanda da bu tesisin temelini atacaklarını anlatan Dursun Özbek, "Tu¨m kamuoyunun, bu¨yu¨k Galatasaray taraftarının go¨rdu¨gˆu¨ u¨zere, yo¨netim olarak mali, idari ve sportif anlamda tu¨m giris¸imleri gerc¸ekles¸tirmekte, Galatasaray'a layık olanı yas¸atmak ic¸in elimizden geleni yapmaktayız. C¸u¨nku¨ biz, denizleri seviyoruz, dalgaların oldugˆu bilinciyle. Uc¸mayı seviyoruz, du¨s¸menin oldugˆunu kabul ederek. Korkarak yas¸amıyoruz. Çu¨nku¨ biz buraya hayatı seyretmeye degˆil, kazanmaya geldik ve kazanacagˆız. Çu¨nku¨ biz Galatasarayız." cümleleriyle dergideki yazısını tamamladı.

Aynı başlıkta

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Dursun Özbek Umut Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement