İşte Aslan'ın Sarıldığı İsim! - Son Dakika
Spor

İşte Aslan'ın Sarıldığı İsim!

İşte Aslan\'ın Sarıldığı İsim!

Cristiano Marques Gomes "Cris", Olimpik Lyon'la yaşadığı tecrübesi nedeniyle Fatih Terim'in tercihi olmuştu.

18.09.2012 15:55  Güncelleme: 17:53

Galatasaray'ın sakatlanan Tomas Ujfalusi'nin yerine aldığı Brezilyalı Cristiano Marques Gomes "Cris", Olimpik Lyon'la yaşadığı tecrübesi nedeniyle Fatih Terim'in tercihi olmuştu. Peki Cris'in Şampiyonlar Ligi tecrübesi nedir?

İLK SEZONUNDA OLMADI

2004/05 sezonunda aralarında Fenerbahçe'nin de olduğu grup aşamasında Manchester United'la da karşılaşan Lyon'da Cris, 9 maça çıkıp 2 gol attı. O sezon sadece Sparta Prag deplasmanında dinlendirilmek için düşünülmeyen Cris, Caçapa'yla birlikte takımın çeyrek finale kadar gelmesinde pay sahibi olmuştu. O dönem kadrosunda Essien, Juninho, Malouda gibi yıldızlar barındıran Lyon, Hiddink'in PSV'sine boyun eğmişti. Dikkat çeken nokta ise Lyon'un o sezon neredeyse her maçta gol yemesi. Lyon o yıl Devler Ligi'nde 9 maçta 13 gol yedi.

ARDINDAN TUTUNDU

2005/06 sezonunda çeyrek final oynayan Lyon'un yine önemli bir parçası olan Cris, toplam 10 maça çıkmış ve 1 gol attı. O sezon stoper ikilisi olarak yine Cris ve Caçapa'yı kullanan Lyon PSV, Milan, Real Madrid gibi dev takımlarla oynamasına rağmen sadece 5 gol yemiş ve başarısını artırmıştı.

FORM ARTIYOR

2006/07 sezonunda Müller ve Squillaci'yle birlikte as olarak oynayan Cris, 7 maçta oynamıştı. Gruplardan başarıyla çıkan Lyon, 2. turda Roma'ya elenmişti. Deplasmanda 0-0'lık beraberlikle avantajlı skor elde eden Lyon, kendi evinde 2-0 kaybederek şok yaşamıştı. O sezon grup aşamasında Lyon ilk 4 maç gol yemezken, kalan 2 maçta ise 3 gol yedi.Cris takımının 1 gol yediği Steau deplasmanında oynamadı.

SAKATLIK KABUSU

2007/08 sezonunda toplam 7 ay sakat kalan Cris, o sezon oynamadı. 2008/09'da sakatlıktan dönüşü sonrası eski formunu yakalamkta zorlanan Brezilyalı stoper, Boumsong, Bodmer ve Mensah'la birlikte dönüşümlü olarak toplam 4 maçta oynamıştı. O sezon 2. turda Barça'yla evinde 1-1 berabere kalan Lyon, Cris'in de oynadığı deplasman maçında 5-2 yenilerek elenmişti.

EN BAŞARILI SEZONU

2009/10 sezonunda Lyon'un Şampiyonlar Ligi'ndeki 10 maçına çıkan Lyon, takımıyla beraber yarı finale kadar yürümüş, fakat yarı finalde Bayern'e kaybetti. O sezon Real Madrid'e karşı başarılı bir iş çıkaran Lyon savunması 2 maçta sadece 1 gol yemiş, çeyrek finalde ise Bordeaux'yu 3-1 ve 1-0'lık skorlarla turu geçmişlerdi.

YERİNİ KAYBETTİ

2010/11 sezonunda rotasyonu düşen Cris, toplamda 3 maçta oynamış, Lyon bu maçlarda 5 gol yedi. 2011/12 sezonunda stoper ikilisi olarak Lovren ve Kone tercih edildi ve Cris sadece 2 maçta oynayabildi. Lyon'un kendi evinde oynadığı Real Madrid maçında oynamış, Lyon bu maçı 2-0 kaybetti.

TAM 56 MAÇ Brezilyalı futbolcu aktif Galatasaray kadrosu içinde oynadığı 56 maç ile şu anda Devler Ligi adına en tecrübeli isim konumunda...

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor İşte Aslan'ın Sarıldığı İsim! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement