İtalya Açık Tenis Turnuvası - Son Dakika
Spor

İtalya Açık Tenis Turnuvası

İtalya Açık Tenis Turnuvası

Roger Federer ile 5 numaralı seribaşı Rafael Nadal, tek kadınlarda ise 3 numaralı seribaşı Belaruslu Victoria Azarenka, yarı finale çıktılar.

18.05.2013 02:58  Güncelleme: 09:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya Açık Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde dünya 2 numarası İsviçreli Roger Federer ile 5 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal, tek kadınlarda ise 3 numaralı seribaşı Belaruslu Victoria Azarenka, yarı finale çıkan son raketler oldu.

İtalya'nın başkenti Roma'da Foro Italico semtindeki tenis kortlarında düzenlenen, erkeklerde 3 milyon 204 avro, kadınlarda ise 2 milyon 369 milyon dolar ödüllü İtalya Açık Tenis Turnuvası'nın 6. günün akşamında çeyrek final maçları tamamlandı.

Dünya 2 numarası Roger Federer, seribaşı olmayan Polonyalı rakibi Jerzy Janowicz, 6-4 ve 7-6 (2)'lık setlerle 2-0 yendi ve yarı finale çıktı.

Tek erkeklerde bir diğer çeyrek final maçı ise İspanyol derbisine sahne oldu. 4 numaralı seribaşı David Ferrer ile 5 numaralı seribaşı Rafael Nadal'ın mücadelesi büyük çekişmeye sahne oldu. Maçı, 10 bin kişilik merkez kortta izleyenlerin zaman zaman ayakta alkışladığı pozisyonların yaşandığı maç, 2 saat 46 dakika sürdü. Nadal, rakibi Ferrer'i, 6-4, 4-6 ve 6-2'lik setlerle 2-1 yendi ve yarı finale yükseldi.

Tek kadınlarda ise akşam saatlerinde oynanan son çeyrek final maçında ise 3 numaralı seribaşı Belaruslu Victoria Azarenka, 9 numaralı seribaşı Avusturalyalı Samantha Stosur'u 2 saat süren mücadelenin ardından 6-4, 1-6 ve 6-3'lük setlerle 2-1 yenmeyi başardı.

-Yarı final eşleşmeleri-

İtalya Açık'ta yarın oynanacak yarı final maçlarındaki eşleşmeler ise şöyle oluştu:

Tek kadınlarda; 1 numaralı seribaşı ABD'li Serena Williams ile Rumen Simona Halep, 3 numaralı seribaşı Belaruslu Victoria Azarenka ile 7 numaralı seribaşı İtalyan Sara Errani karşılaşacak.

Tek erkeklerde ise 6 numaralı seribaşı Çek Cumhuriyeti'nden Tomas Berdych ile 5 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal, 2 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer ile de Fransız Benoit Paire mücadele edecek.

Turnuvaya yarın yapılacak yarı final maçlarıyla devam edilecek. - ROMA

Kaynak: AA

Son Dakika Spor İtalya Açık Tenis Turnuvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement