İtalya ve Kosta Rika Liderlik Yarışında - Son Dakika
Spor

İtalya ve Kosta Rika Liderlik Yarışında

İtalya ve Kosta Rika Liderlik Yarışında

Dünya Kupasının D Grubunda 3 puanlı iki takım olan İtalya ve Kosta Rika, grup liderliği hedefiyle sahaya çıkıyor.

19.06.2014 16:19  Güncelleme: 16:14

Dünya Kupası'nın D Grubu'nda ilk maçta İngiltere'yi 2-1'le geçen İtalya ve Uruguay karşısında sürpriz bir galibiyet alan Kosta Rika, gruptan çıkma yolunda çok kritik bir virajda yarışacaklar. Zorlu karşılaşma Recife kentinde bulunan Arena Pernambuco'da oynanacak.

İTALYA ORTA SAHASINA GÜVENİYOR

Gruptaki ilk maçında bir diğer favori İngiltere'yi 2-1 mağlup eden İtalya, savunma ekolünün en büyük temsilcisi olmasına rağmen mevcut teknik adam Cesare Prandelli'nin göreve gelişiyle adeta kabuk değiştirdi diyebiliriz. Çok daha pozitif ve hücumu daha fazla düşünen bir takım yaratan Prandelli, oyunu takımının en güçlü olduğu bölgede yani orta sahada oynamak isteyecektir. Bu bölgede Pirlo, Marchisio ve Verratti gibi oyunculara sahip olan İtalya, pozisyon hazırlama konusunda sorun yaşamıyor. İtalya bunun yanı sıra farklı bir alternatif olarak Candreva #39;nın kanatlardaki koşularıyla da poziyon üretebiliyor. İtalya'da hücumun en etkin silahları olarak dikkat çeken isimler ise Mario Balotelli ve Ciro Immobile..

KOSTA RİKA'NIN KOZU KEYLOR NAVAS

Uruguay'ı beklenmedik şekilde yenerek grupta 3 puana sahip olan Kosta Rika'da kaleci Keylor Navas, takımının yine en kilit oyuncusu olacak. 2013-2014 sezonunda kalesini koruduğu Levante'de harika bir performans gösteren Navas, hücum gücü dünyaca tanınan Uruguay karşısında aynı performansı tekrarlamıştı. Takım savunması ve fizik gücüyle dikkat çeken Kosta Rika'nın oyun yapısı da Keylor Navas'ın performansının artmasında etkili olacaktır. Kosta Rika'nın tehlikeli hücum silahları olan İtalya'ya karşı, Uruguay maçındaki gibi savunmayı olabildiğince geride kurup, Pirlo'nun atmak isteyeceği derinlemesine pasları engellemeye çalışması bekleniyor.

ÖNEMLİ SAYILAR

- İki takım daha önce sadece 1 defa karşılaştı. 1994 yılında oynanan özel maçı İtalya 1-0 kazandı.

- İtalya'nın İngiltere maçında %93 başarılı pas istatistiği, kendi tarihlerinde bir rekor.

- Kosta Rika tarihinde sadece bir kere 2. tura çıkabildi. Bu başarıyı 1990 yılında elde etmişlerdi. Bu aynı zamanda Kosta Rika'nın katıldığı ilk Dünya Kupası'ydı.

- Kosta Rika son oynadığı 10 maçta 5 yenilgi, 3 galibiyet, 2 de beraberlik aldı.

- İtalya 4 maçtır yenilmiyor. Son oynadıkları 10 maçta tek yenilgi alan Gök mavililer, en son Mart ayında İspanya'ya kaybettiler.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor İtalya ve Kosta Rika Liderlik Yarışında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement