James Rodriguez 80 Milyon Avroya Değdi Mi? - Son Dakika
Spor

James Rodriguez 80 Milyon Avroya Değdi Mi?

James Rodriguez 80 Milyon Avroya Değdi Mi?

Real Madrid'in bomba transferi James Rodriguez, şu ana kadar gösterdiği performansla beklentileri fazlasıyla karşıladı.

05.12.2014 13:42

2014 Dünya Kupası'na damgasını vuran ve turnuvayı gol kralı olarak tamamlayan Kolombiyalı yıldız James Rodriguez, turnuva sonrasında 80 Milyon avro bonservis bedeliyle Monaco'dan Real Madrid renklerine bağlanmış ve kendisine '10' numaralı forma teslim edilmişti.

İspanyol ekibe adapte olmakta zorlanmayan 23 yaşındaki futbolcu, takımının şu ana kadar oynadığı 23 resmi maçın tamamında forma giyerek teknik direktör Ancelotti'nin vazgeçilmezi oldu.

Toplam 9 gol atıp 8 de asist yaparak ciddi bir skor katkısında bulunan Kolombiyalı yıldız, takımın organizasyonunda da önemli rol üstlendi.

James Rodriguez, La Liga'da 603'ü başarılı toplam 686 pas yaparak, bu alanda Toni Kroos ve Sergio Ramos'un ardından 3. sırada yer aldı.

Başarılı ortasaha futbolcusu, aynı zamanda topu geri kazanma istatistiğinde de Kroos, Ramos ve Marcelo'dan sonra 4. sırada bulunuyor.

İtalyan teknik adam Ancelotti'nin 'joker'i olan ve çeşitli pozisyonlarda görev alarak kilit bir rol üstlenen James Rodriguez, 6 gol atıp 2 de asist yaparak 2014 Dünya Kupası'nın gol kralı olmuş ve adını tarihe yazdırmıştı. Genç yıldızın Uruguay'a karşı kaydettiği muhteşem vole golü de turnuvanın en güzel golü seçilmişti.

2009'da formasını giydiği Arjantin temsilcisi Banfield'a tarihinin ilk lig şampiyonluğu kazanmasına katkıda bulunan James Rodriguez, ertesi yıl Porto'ya transfer olmuştu. Portekiz temsilcisinde geçirdiği 3 sezonda ise 104 resmi maça çıkan ve 31 gol kaydedip 38 de asist yapan Kolombiyalı yıldız, 2011-2012 sezonunda Portekiz Premier Lig'de en değerli oyuncu seçilmişti.Geride kalan sezonun başında ise 45 Milyon avro bedelle Porto'dan Monaco renklerine bağlanan golcü futbolcu, Fransız ekipte 38 resmi maçta sahaya çıkarken, 10 gol atıp 14 de asist yapmış ve Monaco'nun 2013-2014 sezonundaki en iyi oyuncusu seçilmişti.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor James Rodriguez 80 Milyon Avroya Değdi Mi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement