Kartal Belediyesi, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı renkli etkinliklerle kutladı - Son Dakika
Spor

Kartal Belediyesi, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı renkli etkinliklerle kutladı

Kartal Belediyesi, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nda nefes kesen yarışlar ve renkli etkinlikler düzenledi. Yüzlerce sporsever, yüzmeden dragon bot yarışlarına, dalış ve kürekten flyboard gösterilerine kadar birçok etkinliğin yer aldığı kutlamalarda bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. Kartal Belediyesi Dragos Su Sporları Merkezi'nde gerçekleştirilen dragon bot yarışlarında eğlenceli anlar yaşandı. Etkinliğe Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, başkan danışmanları, birim müdürleri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kabotaj Bayramı kutlamaları için alana gelen Gökhan Yüksel, Dragon Bot Yarışları için hazırlıklarını sürdüren 20 mahallenin yarışmacıları ve muhtarlarla tek tek selamlaştı, hatıra fotoğrafı çektirdi. Deniz yarışları 20 mahallenin ekiplerinin kıyasıya rekabete girdikleri Dragon Bot Yarışları ile başladı. Mahalle yarışlarının ardından yapılan flyboard ve yüzme yarışı gibi etkinlikler ile tüm gün süren müzikli eğlenceler de bayramın unutulmaz anları arasında yer aldı. Kartal Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü'nün deneyimli eğitmenleriyle birlikte vatandaşlar sabah sporu yapma fırsatı yakaladı. Başkan Gökhan Yüksel, etkinlik esnasında yaptığı açıklamada, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı kutlayarak, su sporları etkinliklerinin ve sporda tesisleşmenin Kartal'da devam edeceğini belirtti.

10.07.2023 10:45  Güncelleme: 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartal Belediyesi, 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu kapsamında milli bayram ilan edilen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nda nefes kesen yarışlar ve renkli etkinlikler düzenledi. Yüzlerce sporsever yüzmeden dragon bot yarışlarına, dalış ve kürekten flyboard gösterilerine kadar birçok etkinliğin yer aldığı kutlamalarda bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.

Kartal Belediyesi Dragos Su Sporları Merkezi'nde gerçekleştirilen mahalleler arasındaki dragon bot yarışlarında eğlenceli anlar yaşandı. Etkinliğe Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, başkan danışmanları, birim müdürleri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

DALGIÇLARDAN OLUŞAN BİR EKİP DE DENİZDE ATATÜRK RESMİ VE TÜRK BAYRAĞI İLE İZLEYENLERİ SELAMLADI

Kabotaj Bayramı kutlamaları için alana gelen Gökhan Yüksel, Dragon Bot Yarışları için hazırlıklarını sürdüren 20 mahallenin yarışmacıları ve muhtarlarla tek tek selamlaştı, hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İskelede bulunanlar İstiklal Marşı'nı okudu. Ardından Başkan Gökhan Yüksel vatandaşlarla birlikte denize çelenk bıraktı. Dalgıçlardan oluşan bir ekip de denizde Atatürk resmi ve Türk Bayrağı ile izleyenleri selamladı.

20 MAHALLE KIYASIYA YARIŞTI Deniz yarışları 20 mahallenin ekiplerinin kıyasıya rekabete girdikleri Dragon Bot Yarışları ile başladı. Mücadelelerin startını Gökhan Yüksel verdi. 18 yaş üstü kadın erkek, genç yaşlı birçok sporcunun mücadele ettiği yarışlar, renkli anlara sahne oldu. Mahalle yarışlarının ardından yapılan flyboard ve yüzme yarışı gibi etkinlikler ile tüm gün süren müzikli eğlenceler de bayramın unutulmaz anları arasında yer aldı. Ayrıca Kartal Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü'nün deneyimli eğitmenleriyle birlikte vatandaşlar sabah sporu yapma fırsatı yakaladı.

"SPORDA TESİSLEŞME DEVAM EDECEK"

Etkinlik esnasında açıklamalarda bulunan Başkan Gökhan Yüksel '1 Temmuz Kabotaj Bayramı'ndayız. Mahalleler Yarışıyor etkinliğinde mahallelerimizin kıyasıya bir mücadelesi var. Her yıl anma etkinlikleriyle denizlerdeki özgürlüğümüzü hatırlatıyoruz, aynı zamanda denizlerimizdeki spor faaliyetlerimizin çeşitliliğini artırıyoruz. Kartal'da su sporları etkinlikleri, spor faaliyetleri, sporda tesisleşme devam edecek. Yaşasın 1 Temmuz Kabotaj Bayramı. Yaşasın bunu bize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları. Hepsini şükranla ve minnetle yad ediyoruz. Aynı zamanda su sporlarını Kartal'da yaşatmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kartal Belediyesi, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı\'nı renkli etkinliklerle kutladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Kartal Belediyesi, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı renkli etkinliklerle kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement