Kosta Rika Bir Döndü Pir Döndü: 1-3 - Son Dakika
Spor

Kosta Rika Bir Döndü Pir Döndü: 1-3

Kosta Rika Bir Döndü Pir Döndü: 1-3

Dünya Kupası'nda D Grubu'nun ilk maçında Uruguay, Kosta Rika karşısında hiç beklemediği bir mağlubiyet yaşadı ve gruptan çıkma şansını bir hayli zora soktu.

15.06.2014 00:00

Dünya Kupası #39;nın favorilerinden İngiltere ve İtalya #39;nın da bulunduğu quot;Ölüm Grubu quot; adı verilen D Grubu #39;nun ilk maçında Uruguay, 1-0 öne geçmesine rağmen ikinci yarıda yediği gollerle 3-1 mağlup oldu.

Galatasaray #39;dan Fernando Muslera ve Fenerbahçe #39;nin eski oyuncusu Diego Lugano, Uruguay #39;da ilk 11 #39;de görev aldılar. İlk yarıda takımına penaltı kazandıran Uruguay #39;ın kaptanı Lugano, öne geçmelerinde büyük pay sahibi oldu.

GODIN ATTI AMA

Karşılaşmaya daha baskılı başlayan Uruguay, özellikle duran toplarla rakip kalede önemli pozisyonlar yakaladı. Maçın 15. dakikasında Cavani #39;nin soldan ortasında arka direkte Godin şutunu çekti. Yerden seken top kalecinin üzerinden ağlarla buluştu ancak yardımcı hakem Godin için ofsayt bayrağını kaldırdı. Bu poizsyondan iki dakika sonra Forlan #39;ın sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta savunmadan seken top Cavani #39;nin önünde kaldı. Cavani müsait pozisyonda hafif sağ çaprazdan çok sert vurmak istedi ama top ayağına oturmadı ve üstten auta çıktı.

Maçın 23. dakikasında kullanılan serbest vuruş sonrasında ceza sahası içerisinde Lugano #39;yu formasından çekip düşüren Junior Diaz penaltıya sebep oldu. Atışı kullanan Edinson Cavani, yerden köşeye çok sert vurdu ve takımını öne geçirdi. Kaleci Navas köşeyi doğru tahmin etse de bu şuta yetişemedi: 1-0

NAVAS DİRENİYOR

Golün ardından daha fazla adamla hücuma çıkmaya başlayan Kosta Rika, önemli pozisyonlar da buldu. 31. dakikada Giancarlo Gonzalez #39;in şutu savunmadan dönerken 43. dakikada Kosta Rika golle burun buruna geldi. Soldan kullanılan kornerde Muslera topa müdahale etmek isterken Godin #39;e çarptı. Kalenin boş kaldığı anda Kosta Rikalı oyuncular topa müdahale edemedi.

Maçın 44. dakikasında sol çaprazda topla buluşan Forlan, ceza sahası çizgisi üzerinden kaleyi düşündü. Savunmadan seken top yükseldi ve kaleye doğru yöneldi. Kaleci Navas son anda direk dibinde topa müdahale ederek topu kornere çelmeyi başardı. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Uruguay üstünlüğüyle tamamlandı.

CAMPBELL SAHNEYE ÇIKTI

İkinci yarının başında Kosta Rika gole çok yaklaştı. 50. dakikada Bolanos #39;un kullandığı serbest vuruşta arka direkte Duarte kafayı vurdu. Muslera direk dibinden topu kurtardı. Dönen topa bir kez daha vuran Duarte #39;nin şutu kaleye paralel gitti. Muslera mutlak gol pozisyonunu önleyen isim oldu.

Baskısını sürdüren Kosta Rika #39;da 54. dakikada sağdan ortasında Lugano #39;yu aşan top geriden gelen Joel Campbell ile buluştu. Campbell, uzak köşeye sert ve düzgün vurarak topu ağlara gönderdi: 1-1

URUGUAY ŞOKTA!

Skorun eşitlenmesinden sadece üç dakika sonra devrenin başındaki serbest vuruş organizasyonun aynısını yapan Kosta Rika #39;da Bolanos #39;un serbest vuruştan ortasına arka direkte yine Duarte şutunu çekti. Uzak köşeye direk dibine giden bu şut karşısında Muslera çaresiz kaldı ve Kosta Rika öne geçti: 1-2

Maçın 64. dakikasında Kosta Rika atağında Campbell #39;ın falsolu şutu direği sıyırarak auta çıktı. Bu pozisyondan sonra yüklenmeye başlayan Uruguay #39;da 70. dakikada Alvaro Gonzalez #39;in etkili ortasında Cavani #39;nin doksana giden kafa vuruşunu Navas müthiş bir refleksle çelmeyi başardı.

SON DARBE URENA #39;DAN

Maçın 84. dakikasında Joel Campbell #39;ın akıl dolu pasında savunmanın arkasına sarkan Urena, sağ çaprazdan yerden uzak köşeye nefis bıraktı ve Muslera #39;yı mağlup etti: 1-3

Maçın uzatma dakikalarında rakibine tekme atan Maxi Pereira, doğrudan kırmızı kartla oyundan atıldı ve takımını sahada 10 kişi bıraktı. Bu kart aynı zamanda turnuvada çıkan ilk kırmızı kart oldu. Kalan sürede başka gol olmadı ve Kosta Rika maçı 3-1 kazanarak turnuvaya müthiş bir başlangıç yapmış oldu.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Kosta Rika Bir Döndü Pir Döndü: 1-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement