Merseyside'da Derbi Heyecanı! - Son Dakika
Spor

Merseyside'da Derbi Heyecanı!

Merseyside\'da Derbi Heyecanı!

Premier Lig’de 23.hafta maçında 7. sırada bulunan Liverpool ile 12.sırada bulunan Everton, Goodison Park’ta oynanacak Merseyside derbisinde karşı karşıya gelecekler.

06.02.2015 12:35

Premier Lig’de yükselişteki Liverpool, Merseyside derbisinde Everton’a konuk oluyor.

Evsahibi Everton bu sezon Premier Lig’de oynadığı 23 maçta 6  galibiyet 8 beraberlik 9 da yenilgi alırken 31  gol atıp, kalesinde ise  34 gol gördü. Mavi-Beyazlı takım evinde oynadığı 11 maçta ise sadece 3 galibiyet almayı başarabildi. Ligde en son yaklaşık 3 ay önce QPR’yi mağlup ettiği maçtan beri kendi evinde oynadığı lig maçlarını kazanamayan Everton, son maçında ise C.Palace deplasmanından 1 puanla ayrılmayı başardı.

Liverpool ise geçen sene kaçan şampiyonluktan sonra bu sene de Premier Lig’e kötü başlayarak taraftarını üzdü. Şampiyonlar Ligi’nden grup aşamasında elenen takım, geçen hafta da Chelsea tarafından lig kupasının dışına itilmişti. En son hafta içi oynadığı maçta Bolton’u 2-1 geçerek FA Cup’ta tur atlamayı başarabildiler.

Lig’de 7.sıraya kadar tırmanan Liverpool, son 7 maçında 5 galibiyet ve 2 beraberlik alırken, hiç kaybetmedi ve 23 maçta puanını 38’e yükseltti. Ligde toplam 33 golü bulunan Liverpool’un en formda oyuncuları, 31 maçta attığı 9 golle efsane kaptan Steven Gerrard ve yine 9 gollü Raheem Sterling oldu. Liverpool adına yılın transferi olan Balotelli ise sadece 2 gol atarak, büyük hayal kırıklığı yaşattı.

Everton bu sezon iki Belçika’lı oyuncunun performansıyla ayakta duruyor. 31 maçta 10 golü bulunan Lukaku ve 21 maçta 8 golü bulunan Kevin Mirallas takımını sırtlayan oyuncular olarak göze çarpıyor.

Ligin ilk yarısında oynanan maçta Everton, beraberliği son dakika golüyle yakalamıştı.

Ev sahibi ekipte Tim Howard ve Leon Osman’ın sakatlıkları sürerken, James McCarthy’nin durumu belirsizliğini koruyor. Christian Atsu ise Gana milli takımında görev aldığı için kadroda bulunmuyor.

Liverpool’da ise Bradley Jones’un sakatlığı sürerken, Kolo Toure milli takımda bulunuyor. Markovic, Lucas Leiva ve Lallana’nın durumları ise belirsizliğini koruyor. Üç futbolcu da maç saati hazır olmaları durumunda kadroda yer alabilir.

Büyük bir heyecana sahne olması beklenen Merseyside derbisi, Cumartesi saat 19.30’da Goodison Park’ta oynanacak.

MUHTEMEL KADROLAREverton: Robles, Baines, Jagielka, Stones, Coleman, Besic, Barry, Mirallas, Barkley, Naismith, Lukaku,Liverpool: Mignolet, Sakho, Skrtel, Can, Moreno, Lucas Leiva, Gerrard, Henderson, Coutinho, Sturridge, Sterling

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Merseyside'da Derbi Heyecanı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement