Messi Arjantin'i Yine Sırtına Aldı: 2-3 - Son Dakika
Spor

Messi Arjantin'i Yine Sırtına Aldı: 2-3

Messi Arjantin\'i Yine Sırtına Aldı: 2-3

2014 Dünya Kupası F Grubu'nda Arjantin'i zafere götüren isim yine Lionel Messi oldu.

25.06.2014 23:12

Gruptan çıkmak için en az 1 puana ihtiyacı olan Nijerya ve gruptan çıkmayı garantileyen Arjantin'in karşı karşıya geldiği bu zorlu mücadelenin ilk yarısı iki golle başladı. Lionel Messi, 3. dakikada ceza sahasında önünde kalan topa harika bir vuruş yaparak Arjantin'i öne geçirirken sadece 1 dakika sonra Nijerya, kontra atakla Ahmed Musa ile beraberlik golünü buldu. Karşılaşmanın ilk yarısı son anlarına kadar düşük tempolu geçse de Messi'nin müthiş frikiği sayesinde Arjantin devreye 1-2 önde girdi.

İkinci yarıya Nijerya daha ofansif başladı ve başlar başlamaz Musa'nın golü ile skora dengeyi getirdi. Ancak Arjantin, sadece bir dakika sonra Roja'nın golü ile Nijerya'ya yanıt verdi. Maçın geri kalanında skor değişmedi ve Arjantin maçı 2-3 kazanarak grubunu lider bitirdi.

5 DAKİKADA 2 GOL!

2014 Dünya Kupası F Grubu'nda Nijerya-Arjantin maçı fırtına gibi başladı. Arjantin sağlı sollu ataklarla Nijerya kalesini ablukaya aldı. Daha henüz üçüncü dakikada Angel Di Maria'nın sert şutu önce direğe sonra kalecinin sırtına sonra tekrar direğe çarptı ve Messi'nin önüne sekti. Barcelonalı yıldız seken topa gelişine vurdu ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Golün ardından da pozisyona giren Arjantin, farkı ikiye çıkarmaya çok yaklaşsa da Nijeryalı oyuncular topu çalar çalmaz sol kanattan kaliteli bir kontra atak yaptılar. Michel Babatunde'nin pasında topla buluşan Ahmed Musa, düzgün bir vuruşla Romero'yu avladı ve maçın ilk 5 dakikası geride kalırken karşılaşmada 2 gol atıldı.

Messi ilk 20 dakikalık sürede oyuna ağırlığını koymayı başardı ve hem Agüero'yu hem de Higuain'i uygun pozisyonlara soktu. İki forvet de kaleci ile karşı karşıya kaldıkları bu pozisyonlarda topu auta yolladılar.

EMENIKE KANADI DOMİNE ETTİ, AMA...

Oyunun ilk bölümlerinde kendisini gösteremeyen Emmanuel Emenike, ilk yarının ortalarına doğru formunu bulmaya başladı ve Rojo'nun üzerine oynadı. Emenike, Rojo ile sık sık ikili mücadeleye girerken bu mücadelelerden başarıyla çıktı, ancak pas tercihleri kötü olunca skoru değiştirecek bir katkıda bulunamadı.

Arjantin, Lionel Messi ve Angel Di Maria ortaklığıyla rakip kale önünde yeniden tehlikeli olmaya başladı. Fakat iki oyuncunun arasındaki kimya bu dakikalarda pek de tutmadı ve Tangocular net bir fırsatı değerlendiremedi. Kritik mücadelenin ilk yarım saati geride kalırken iki takım da birbirine denk bir görüntü çizdi. Yine de Arjantin daha tehlikeli pozisyonlar bularak bir kademe daha iyi oynadı.

Arjantin, ayağa paslarla rakip yarı sahaya girip ardından ara paslarla gol ararken, Nijerya ise Emenike ve Odemwingie'ye uzun paslarla rakip yarı sahada çoğalmadan pozisyon peşinde koştu. Bu arada 36. dakikada Sergio Agüero sol ayağından sakatlandı ve oyun durdu. Manchester Cityli golcü yerini Ezequiel Lavezzi'ye bıraktı.

MESSI BU DÜNYADAN DEĞİL!

İlk yarının sonlarına doğru hücum anlayışını göbekten kanatlara kaydıran Arjantin, üst üste köşe vuruşları ile fırsat yokladı, fakat etkili olamadı. Gollerle başlayan maçın ilk devresi genel olarak düşük tempolu geçti. Tangocular ilk devrenin son 5 dakikasında duran toplardan tehlike yaratmayı başardılar. Messi 43. dakikada uzaklardan sert bir frikikle kaleyi yokladı ancak kaleci topa son anda uzandı.

45+1'de bu sefer kaleyi cepheden gören bir noktadan frikik kazanan Arjantin'de topun başına yine Messi geçti. Barcelonalı yıldız nefis bir vuruşla Enyeama'yı bu sefer avladı ve Arjantin'i devreye 1-2 önde sokmayı başardı.

YİNE 5 DAKİKA YİNE 2 GOL!

İkinci devreye Nijerya santra vuruşuyla başladı. Nijerya'nın orta alandaki top kayıpları bu dakikalarda da devam etti. Nijerya oyun anlayışında ufak bir değişime gitti ve merkezde daha sık ayağa paslaşmalar yapmaya başladı.

Afrika ekibi, ikinci yarıdaki bu mantalite değişiminin sonucunu da Ahmed Musa'nın 47. dakikada bulduğu golle aldı. Böylece bir kez daha Messi'in golüne Ahmed Musa yanıt vermiş oldu, skora da denge geldi. Ancak Arjantin'in bu gole yanıtı gecikmedi. Kornerden gelen ortaya diziyle vuran Rojo, skoru 2-3'e getiren golü kaydetti.

MESSİ ALKIŞLARLA KENARDA

Golün ardından maçın temposu muazzam bir şekilde arttı. Arjantin dördüncü gol için bastırmaya başladı. Messi, bir defa Higuain'i bir defa da Di Maria'yı Enyeama ile karşı karşıya bıraktı, ancak iki oyuncu da skor üretemedi. Gol makinesi 63. dakikada büyük bir alkış tufanı ile birlikte kenara geldi. Barcelonalı yıldız yerini Alvarez'e bıraktı.

Aynı dakika içerisinde Onazi'nin şutundan kaçamayan Babatunde'nin sağ koluna top sert bir şekilde çarptı ve Nijeryalı oyuncu sedye ile kenara alındı. Yerine Uchebo oyuna dahil oldu.Bu iki değişiklik, oyunun temposunu bir hayli düşürdü ve Arjantin'in fırtına gibi estiği dakikalar geride kaldı.

MUSA HAT-TRICK'I KAÇIRDI

Lionel Messi'nin oyundan alınmasını fırsat bilen Nijeryalılar, yeniden ofansif bir oyun oynamaya başladılar. 70'li dakikalrda yeniden topun hakimiyetini eline alan Afrika temsilcisinde Ahmed Musa nefis bir vole ile kaleyi yokladı ama top auta gitti. Nijerya gol için bastırmaya devam etti. Emenike'nin derinlemesine nefis pasında Ahmed Musa sol kanatta topla buluştu. Zabaleta'yı ilk hamlede geçen Musa, şutunu çekmekte biraz gecikince Zabaleta kayarak son anda müdahele etti ve mutlak bir gol şansına izin vermedi.

EMENIKE HER ŞEYİ DENİYOR

Nijeryalılar pozisyon üstüne pozisyon bulmaya başladılar, ama bir türlü son vuruşu yapamadılar. Özellikle Emmanuel Emenike'nin son dakikalarda yaptığı büyük baskı ve attığı derinlemesine paslar Güney Amerika temsilcisini bir hayli zorladı. Fenerbahçeli forvet, fiziksel üstünlüğüyle Arjantinli Rojo'ya zorlu anlar yaşattı. Golcü forvet, kaleyi uzaklardan da yoklamaya başladı. 85. dakikada Romero'yu önde görünce sert bir şutla gol şansını deneyen Emenike kaleyi tutturamadı.

Tangocular maçın son dakikalarına girilirken oyunun temposunu düşürmeye başladı. Nijerya ataklarıyla bunalan Güney Amerika ekibi, çareyi oyunu yavaşlatmakta buldu. Arjantinli taraftarlar da marşlarla Arjantin'in paslaşmalarına eşlik etti.

90 dakika sona erdiğinde Nijerya tüm çabalarına rağmen skoru değiştiremedi. Maçı 2-3 kazanan Arjantin grubunu 9 puanla lider bitirirken, Nijerya da 4 puanla grubu ikinci bitirdi ve tur atladı.

Lionel Messi, Arjantin'in üç grup maçında da gol atmayı başardı ve grup aşamasında toplamda  4 gol kaydetti.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Messi Arjantin'i Yine Sırtına Aldı: 2-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement