Milli Takımımız, İspanya'ya 104-77 Yenildi - Son Dakika
Spor

Milli Takımımız, İspanya'ya 104-77 Yenildi

Milli Takımımız, İspanya\'ya 104-77 Yenildi

Avrupa Basketbol Şampiyonası ikinci maçında A Milli Basketbol Takımımız, İspanya'ya 104-77 yenilerek hayal kırıklığı yarattı.

06.09.2015 23:46  Güncelleme: 23:49

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası B Grubu'na İtalya'yı 58 yıl sonra ilk kez bir resmi maçta yenerek galibiyetle başlayan A Milli Erkek Basketbol Takımımız, turnuvaya 80-70 Sırbistan yenilgisiyle başlayan İspanya karşısında varlık gösteremedi ve fark yiyerek salondan 104-77 yenik ayrıldı.

MAÇA TUTUK BAŞLADIK

Ali Muhammed (Bobby Dixon), Sinan Güler, Cedi Osman, Ersan İlyasova, Semih Erden ilk beşiyle maça çıkan 12 Dev Adam, İspanya maçına tutuk başladı. Sergio Llull, karşılaşmanın ilk sayılarını 3'lükle bulurken, sonraki yaşananların adeta habercisi gibiydi. Nikola Mirottic'in iki sayısıyla farkı 5'e çıkaran İspanya, karşısında ilk sayılarımız Ersan İlyasova'nın serbest atışlarıyla geldi. İlk çeyreğin ilerleyen bölümlerinde de oyundaki kontrolünü elden bırakmayan İspanya'yı Paul Gasol ve Mirotic taşıdı.

CEDI TAKIMI AYAKTA TUTTU

A Milli Basketbol Takımı'nda ise özellikle son anlarda Cedi Osman faktörü ortaya çıktı. Ribauntları ve sayılarıyla farkın artmasını önleyen Cedi Osman, ilk çeyrekte attığı sayılarla 12 Dev Adam'ı ayakta tuttu. İlk çeyreğin bitimine 5 saniye kala Gökselin Köksal'ın üçlüğü gelirken, İspanya bu bölümü 24-18 önde tamamladı.

Bu bölümde İspanya'dan Mirotic, A Milliler'de ise Cedi Osman 7'şer sayıyla oynadı ve takımlarının en skorer isimleri oldu.

FARK 22YE ÇIKTI

İspanya ikinci çeyrekte de üstünlüğü bırakmadı. Özellikle kenardan gelen oyuncuların da katkısıyla üstüste sayı bulan İspanyollar, bu çeyreğin 3. dakikasında maçta ilk kez farkı çift hanelere çıkardı. Millilerin hücumda etkisiz kalmasının da etkisiyle iyice rahatlayan İspanya, devrenin bitimine 2 dakika 20 saniye kala Gasol'ün üçlüğüyle de farkı 22 sayıya çıkardı: 50-28.

İlk yarının son dakikalarında oyun disiplininden kopmayan İspanya, devreyi de 54-38 üstün tamamladı. İlk yarıda İspanyollara farkı getiren üçlüklerde buldukları isabet oldu. Boğalar, 12'te 7 isabet bulurken, Ay-Yıldızların istatistiği 14-3'te kaldı.

RUDY FARKIN KAPANMASINA İZİN VERMEDİ

İspanya 3. çeyreğe 10-0'lık seriyle başladı ve fark bir anda 64-38 olurken, fark 26 sayıya çıktı. Ersan İlyasova, Ay Yıldızları ayakta tutmaya çalışsa da, oyun disiplininden kopmayan İspanya, bu periyotta sahneye çıkan Rudy Fernandez'in sayılarıyla da farkın sürekli 24 sayı altına düşmesine izin vermedi ve bu çeyreği de 81-56 önde tamamladı.

İSPANYA MAÇI BIRAKMADI

A Milliler için 4. çeyrek de kötü başladı. İspanya direncini bir türlü kıramayan ve sayılara engel olamayan Milillerde, 4. çeyreğin başlangıcından 20 saniye sonra da Oğuz Savaş 5. faulle oyun dışı kaldı. İspanya karşılaşmanın sonuna kadar oyun disiplininden kopmadı ve karşılaşmadan da 27 sayı farkla 104-77 galibiyetle ayrıldı.

Son Dakika Spor Milli Takımımız, İspanya'ya 104-77 Yenildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • gul: Elbet bir gün bizde kazanırız herşeyin hayırlısı 6 3 Yanıtla
  • : Bunca şehit haberinden sonra kazanmaları şans olurdu zaten.. Kimsede moral kalmadı ki. 2 1 Yanıtla
  • Yigit: pota altı oyuncularını yani pivotları savunamıyoruz gelen turnike atıyo giden smaç basıyor 0 0 Yanıtla

Advertisement