Mucizenin Adı Galatasaray! - Son Dakika
Spor

Mucizenin Adı Galatasaray!

Mucizenin Adı Galatasaray!

Kadınlar Euroleague yarı finalinde ev sahibi Ekaterinburg ile karşılaşan Galatasaray Odeabank, kusursuz bir oyun sergileyerek karşılaşmadan 77-70 galip ayrıldı ve adını finale yazdırdı.

12.04.2014 11:11

Galatasaray Odeabank mucizeyi gerçekleştirdi! Kadınlar Euroleague'de Fenerbahçe ile yarı finale yükselen sarı kırmızılılar, geçen yılın şampiyonu ve ev sahibi UMMC Ekateriburg'u 77-70 mağlup ederek tarihinde ilk kez Euroleague finaline yükseldi.

Maça hücumda müthiş bir yüzde ile başlayan Galatasaray Odeabank, Sancho Lyttle, Torres ve Kelsey Bone ile üst üste sayılar buldu. Özellikle Torrens'in yüksek 3 sayı yüzdesi, sarı kırmızılıların farkı açmasındaki en önemli etken oldu. Savunmada da alan savunmasını adam değişerek çok iyi oynayan Galatasaray Odeabank, ilk periyodu 28-13 önde tamamladı. İkinci periyotta iyi performansını sürdüren Galatasaray Sancho Lyttle sakatlanmasına rağmen ritmini bozmadı ve ilk periyodu 50-29 üstün tamamladı.

Üçüncü periyotta hücumda aksayan sarı kırmızılılar, Torrens ve Zellous ile ayakta kalmaya çalıştı. Toparlanan Ekaterinburg, Silvia Dominguez ile üst üste 3 sayılık basketler bularak farkı kapattı. Periyodun sonunda eski ritmini bulan temsilcimiz, final bölümüne 66-50 önde girdi. Maçın son periyodunda Ekaterinburg tecrübesini konuşturarak oyuna ağırlığını koydu. Galatasaray'ı savunmada çok iyi durduran Rus ekibi, hücumda da pota altında etkili olarak farkı 6 sayıya kadar indirdi. Galatasaray Odeabank ise bozulan ritmine rağmen Torrens ve Işıl ile bulduğu 3 sayılık isabetlerle ayakta kaldı. Maçın son bölümünde büyük heyecan yaşanırken rakibinin maça ortak olmasına izin vermeyen sarı kırmızılılar, maçtan 77-70 mucize skorla galip ayrılarak adını finale yazdırdı.

Tarihinde ilk kez Euroleague finaline yükselerek büyük bir başarıya imza atan Galatasaray Odebank'ta Alba Torrens 29 sayı ile sahanın en skorer ismi oldu ve galibiyette başrol oynadı. Zellous da 18 sayı ile Alba'ya eşlik etti.

Galatasaray Odeabank finalde, 18: 30'da oynanacak Fenerbahçe-Bourges Basket maçının galibi ile karşılaşacak.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Mucizenin Adı Galatasaray! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement