Nıke'ın Son Yeniliği 'Hypervenom Krampon' - Son Dakika
Spor

Nıke'ın Son Yeniliği 'Hypervenom Krampon'

Nıke\'ın Son Yeniliği \'Hypervenom Krampon\'

Nike'ın en son yeniliği Nike Hypervenom kramponun Neymar, Wayne Rooney ve Zlatan İbrahimoviç'in sağladığı geribildirimlerle yapıldığı belirtildi.

31.05.2013 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nike'ın en son yeniliği Nike Hypervenom kramponun Neymar, Wayne Rooney ve Zlatan İbrahimoviç'in sağladığı geribildirimlerle yapıldığı belirtildi.

Nike Football Ayakkabılardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Phil McCartney, "Neymar'ın katkıları çok değerli" diyerek yaptığı açıklamasında, "Neymar, rakiplerine üstünlük sağlamak için alan arayıp bulmaya yardımcı olmak üzere tasarlanmış Mercurial Vapor IX kramponlarını giyiyordu. Mercurial Vapor IX tamamen hıza yönelik bir krampon. Hypervenom ise topu ağlara göndermek için alan oluşturmak üzerine odaklanan bir krampon. Küçük ama önemli bir nüans. Bu krampon, oyuncuların atikliğini ve şut çekme kabiliyetini attırmak üzere tasarlandı" dedi.

Hypervenom kramponlarında kullanılan yeni kalıp sayesinde malzeme fazlası ortadan kaldırılarak ayağın yere ve topa daha yakın olması sağlanıyor. Bu kalıp, Nike'ın bugüne kadarki en anatomik kalıbı. Nike'ın dünyanın en iyi ayak uzmanlarıyla çalışarak futbolcuların savunma oyuncusundan kurtulmasını sağlayan o ilk adımı atabilme yeteneğini arttıran ayrışık dış tabanı yaptığı ifade edildi. Ayağın ön kısmında yer alan oyuk sayesinde ayak tarağının birinci kemiği hızla harekete geçebiliyor. Ayağın bu kısmı, ayağın ilk hareketinin hızını belirliyor. Dış tabanın gövdesinde ayağın tam yanıt verebilmesi için sıkıştırılmış naylon ve mukavemet için inanılmaz hafiflikte bir plaka kullanıyor. Çivi yapısı ve uzunluğunun ise hem yüzeye daha hızlı nüfuz etmeyi hem de yüzeyden daha hızlı kurtulmayı sağlayacak şekilde tasarlandığı belirtildi.

Nike'ın yeni Hypervenom kramponları 2 Haziran'da Brezilya ile İngiltere arasında oynanacak maçta Neymar ve Wayne Rooney ile görücüye çıkacak. Bu kramponları giyecek diğer isimler arasında Zlatan Ibrahimovic, Robert Lewandowski ve Danny Welbeck yer alıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Nıke'ın Son Yeniliği 'Hypervenom Krampon' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement