Olimpiyat Şampiyonu Kayakçı Vonn, Sakatlık Sonrası Pistte - Son Dakika
Spor

Olimpiyat Şampiyonu Kayakçı Vonn, Sakatlık Sonrası Pistte

Olimpiyat Şampiyonu Kayakçı Vonn, Sakatlık Sonrası Pistte

Lindsey Vonn, 20 Kasım'daki sakatlığının ardından sezonun 4. dünya kupası mücadelesinde antrenmana katıldı ABD'li kayakçının, Soçi 2014'e katılıp katılmayacağı, belirsizliğini koruyor

05.12.2013 13:17

2010 Vancouver Kış Olimpiyatları'nda, kadınlar alp disiplini kayak iniş kategorisinde altın madalya kazanan ABD'li Lindsey Vonn, 20 Kasım'da yeniden sakatlanmasının ardından sezonun 4. dünya kupası öncesindeki antrenman seansına katıldı.

2008, 2009, 2010 ve 2012 dünya kupasında 4 genel şampiyonluğu bulunan Vonn, Kanada'nın Alberta eyaletinin Lake Louise kentinde yarın başlayacak 4. dünya kupası yarışları öncesinde antrenman seansında boy gösterdi. Şubat ayında sağ dizinden sakatlanmasının ardından 20 Kasım'da yaptığı kazayla sakatlığı nüks eden 29 yaşındaki kayakçı, 65 sporcunun katıldığı antrenmanda, 1: 59.53'lük derecesiyle 22. sırada yer aldı.

Uzun zaman sonra ilk kez kaydığı için biraz gergin olduğunu ifade eden Vonn, "Şubat'tan bu yana ilk kez yarış deneyimine yakın bir kayış gerçekleştirdim. Bu kadar zaman sonra pistte olduğum için gerçekten mutluyum. Dizimin sağlam ve iyi durumda olduğunu hissediyorum. Yarışa katılıp katılmayacağıma yarınki durumuma göre karar vereceğim" diye konuştu.

Geçen hafta, sağ dizinden ameliyat olması gerektiğini ancak Rusya'nın 7-23 Şubat tarihlerinde evsahipliği yapacağı 2014 Soçi Kış Olimpiyatları'nda yarışabilmek için operasyonu olabildiğince ertelemeye çalışacağını belirten Vonn, Soçi'de olup olmayacağıyla ilgili de "Dizimin iyi olduğundan emin olmak ve güvenimi tekrar kazanmak için uğraşıyorum. Evet, Soçi'ye fazla kalmadı ama şu an için yalnızca dizime ve güven tazelemeye odaklandım" ifadelerini kullandı.

Avusturya'nın Schladming kentinde şubat ayında yapılan dünya şampiyonasında sakatlanan Vonn'un, sağ dizindeki ön çapraz, iç ve dış yan bağlarında yırtık, ayrıca bir kemiğinde de kırık tespit edilmişti. Vonn'un sezonu kapattığı ama 2014 Soçi Kış Olimpiyatları'na katılmasının beklendiği bildirilmişti.

Soçi 2014'te kadınlar iniş yarışmaları 2 Şubat'ta başlayacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Olimpiyat Şampiyonu Kayakçı Vonn, Sakatlık Sonrası Pistte - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement