Penaltı Atışları Tarih mi Oluyor? - Son Dakika
Spor

Penaltı Atışları Tarih mi Oluyor?

Penaltı Atışları Tarih mi Oluyor?

FIFA Başkanı Blatter, penaltı atışlarına alternatif bulunmasını istedi.

25.05.2012 16:55  Güncelleme: 11:47

Macaristan'da devam eden FIFA Kongresi sırasında bir konuşma yapan Sepp Blatter özellikle Franz Beckenbauer ve onunla birlikte çalışan futbol uzmanlarına seslendi.

Eleme karşılaşmalarında maçların berabere bitmesi durumunda penaltılara gidildiğini belirten Sepp Blatter, buna alternatif bulunmasını istedi.

Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih'in üstün oynamasına rağmen Chelsea'ye penaltılarla boyun eğerek şampiyonluğu kaçırdığını hatırlatan Blatter, "Penaltı atışlarına gidildiğinde futbol bir trajediye dönüşebiliyor. Futbol bir takım oyunudur" diyerek penaltı atışlarının bu ruha uygun olmadığını kaydetti.

Bu örnekten yola çıkan Blatter, "Belki Franz Beckenbauer ve onun Football 2014 grubu, bize bir çözüm gösterebilir, belki bugün değil ama gelecekte" dedi.

"FUTBOLUN RUHUNA AYKIRI"

Tüm sezonun emeğinin, penaltı atışları sonucu alınmasının yanlış olduğunu savunan Blatter, "Kazananın penaltı atışları ile belirlenmesi, futbolun ruhuna aykırı. Bence bu kuralın yerini alacak bir alternatif üretmek için çalışmalara bir an önce başlamamız gerekiyor" diye konuştu.

Blatter bu konuda fikir üretme görevine ise kurulmasına ön ayak olduğu "Futbol 2014 Görev Gücü" adlı grubuna bıraktı.

Efsanevi Alman futbol adamı Franz Beckenbauer'in başkanlığını yürüttüğü grup, 2014 Dünya Kupası öncesi, futbolun nasıl daha çekici hale gelebileceği konusunda bağlayıcı olmayan fikirler bulmaya çalışıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Penaltı Atışları Tarih mi Oluyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement