Penaltı mı, Değil mi? İşte Yorumlar... - Son Dakika
Spor

Penaltı mı, Değil mi? İşte Yorumlar...

Penaltı mı, Değil mi? İşte Yorumlar...

Spor Toto Süper Lig'de Bucaspor ile Fenerbahçe arasındaki karşılaşmasının 58. dakikadaydı.

25.04.2011 10:00  Güncelleme: 10:11

Spor Toto Süper Lig'de Bucaspor ile Fenerbahçe arasındaki karşılaşmasının 58. dakikadaydı. Gökhan Gönül'ün sağ kanattan ortası Ediz Bahtiyaroğlu'nun koluna temas edince maçın orta hakemi Bünyaminz Gezer penaltı noktasını işaret etti. Penaltı vuruşunda Alex topu filelere göndererek farkı bire indirdi.

Maçın ardından eski hakemlerin çoğunluğu pozisyonun penaltı olmadığını savundu. Ahmet Çakar "Penaltı değil" derken, Lig TV'de Markus Merk ve Mustafa Denizli, Kanaltürk'te de Erman Toroğlu pozisyon için "Penaltı kararı doğru değil. Ediz'in kolu normal konumunda" yorumunu yaptılar.

AHMET ÇAKAR

"Bünyamin Gezer için çok zor bir maçtı. Penaltının doğru olduğunu düşünmüyorum. Ediz topa atlıyor, top omuz hizasında koluna çarpıyor. Mesafe çok yakın ve kayarak müdahalenin devamı içindeki bir ele çarpma. Sarı kartı olan Gökhan Gönül'ün de yardımcının önünde topu yere vurarak protesto etmesi cezasız kaldı. "

ERMAN TOROĞLU

"Maçta bence iki tane önemli pozisyon var. Biris penaltı. Verir misiniz? Flu bir pozisyon. Verseniz de, vermeseniz de, size kimse bir şey diyemez. Ama maçta çok net bir pozisyon var. Gökhan Gönül'ün sarı kartı var. Yardımcı hakemlermiz maalesef bu işleri yapamıyorlar. Yalan rüzgarı estiriyorlar. Hepsi hikaye. "

ALİ AYDIN

"Bünyamin Gezer, dün gece penaltı pozisyonu hariç, sahanın en başarılı isimlerinden bir tanesiydi. Harika bir maç yönetti; ancak yinelemek istiyorum: Penaltı pozisyonu hariç. Çünkü penaltıyı, hareketlerden anladığımız kadarıyla muhtemelen yardımcı hakem Cem Hanoğlu verdirdi. 33. dakikada Semih Şentürk'ün rakip ceza alanında şut çektiği anda top Ediz'in eline çok kısa temas ediyor. Burada Bünyamin Gezer, doğru bir yorum yaparak oyunu devam ettirdi. Çünkü Ediz'in kolu doğal konumundaydı. Penaltıda yine Ediz vardı. Kolu yine doğal haldeydi. Bu defa penaltı verdirildi. İşte "Yardımcı hakem penaltı verdirdi. " dememizin bir sebebi de bu. Yok eğer bu penaltıyı Gezer kendisi çaldıysa son derece yanlıştı. "

METİN TOKAT

"Gökhan Gönül'ün ortaladığı top pozisyonu engellemeye çalışan Ediz'in yukarıda bulunan kolundan döndü. Ediz topa yakın gibi görünse de kolun yukarı kalkmasında kasıt vardı. Yardımcı hakeminin uyarısı ile verdiği penaltı ve sarı doğruydu. "

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Penaltı mı, Değil mi? İşte Yorumlar... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement