Polat'a İstifa Baskısı - Son Dakika
Spor

Polat'a İstifa Baskısı

Polat\'a İstifa Baskısı

İnan Kıraç: "Adnan Polat Mali Genel Kurul Öncesinde İstifa Etmeli"

09.03.2011 18:51

Galatasaray Kulübü'nün duayen isimlerinden olan ve Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, Adnan Polat'ı istifaya davet etti.

İstanbul Kongre Merkezi'nde yapılan Galatasaray Mart Ayı Olağan Divan Toplantısı'nda konuşan İnan Kıraç, yönetime sert eleştiriler yönelterek Başkan Adnan Polat'ın istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Adnan Polat'la başkanlık seçiminde yarışan Adnan Öztürk'ün Faruk Süren'le birleşmesi gerektiğini de söyleyen İnan Kıraç, "Onlara birleşin önerisi yaptım. Amaç Galatasaray hizmet edecek yeni bir yönetimin işbaşına gelmesiydi. Her ikisi de bu yolun tek yol olduğunu söylediler. Faruk Süren ise bu birleşmeyi benim yapmam gerektiğini söyledi. Sayın Süren de Ünal Aysal ismini destekledi" dedi.

Galatasaraylılar'a seslenen İnan Kıraç, "Galatasaray; camiası, kulübü, lisesi, üniversitesi taraftararıyla bir bütündür. Bu bütünlüğü devam ettirmek gerek. İdarecilerimiz büyük hatalar yapmazsa bütünlüğümüz devam eder. Adnan başkan için son devrede söylediğim gibi yaptığı doğru işler vardır; ancak artık yoruldu, 27 Mart'ta yapılacak ibra toplantısından önce istifa etmelidir, başkanlığı bırakmalıdır" şeklinde konuştu.

Daha sonra kulüp borçlarını açıklayan İnan Kıraç, "Önümüzdreki yıllardaki alacaklar ipotek edilmiş, hiç bir gelirimiz kalmamıştır. Sahadaki başarısızlık Galatasaray'a 150 milyon dolar zarar getirmiştir. Yeni kurulacak yönetim de milyon dolarlar harcarsa bu işin sonu gelmez. Avrupa'ya çıkamayan, ilk 4'e giremeyen kulübü idare etmek zordur. Gs yönetimi ikiye bölünmüştür. Birbirleriyle konuşmamaktadır. Sizlere soruyorum bu yönetim Galatasaray'ı nasıl düzlüğe çıkaracaktır" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Polat'a İstifa Baskısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement