Şehri 'Gerçekten' Salladılar! - Son Dakika
Spor

Şehri 'Gerçekten' Salladılar!

Şehri \'Gerçekten\' Salladılar!

İngiltere Premier Ligi'ndeki performansıyla dünya çapında bir deprem yaratan Leicester City, artık işi ciddiye döktü.

08.03.2016 21:40

SPORCOPE DIŞ HABERLER - İngiltere Premier Ligi'ndeki performansıyla dünya çapında bir deprem yaratan Leicester City, artık işi ciddiye döktü. Leicester Üniversitesi'ndeki jeoloji bölümü öğrencileri, deprem ölçüm cihazlarında Richter ölçeğine göre 0,3'lük bir deprem olduğunu gördü. Bir süre bu sonucun nedenine kafa yoran öğrenciler, Leicester City'nin Norwich City maçında Leonardo Ulloa'nın ayağından 89. dakikada bulduğu golün buna yol açtığını anladı.

Richard Hoyle adındaki öğrenci, ekipmanlarla ölçüm yaparken Leicester City'nin golü sonrasında sevinen taraftarlarının yaydığı enerjiyle 0,3 büyüklüğünde bir mini deprem tespit ettiklerini açıkladı. Üniversite öğrencilerinin Leicester City'nin maçlarını oynadığı King of Power Stadyumu'na 500 metre uzaklıktaki bir ilkokulda ölçüm yaptıkları belirtildi.

Büyük bir el bombası patlamasıyla eşdeğer

Ölçümlerle birlikte, gol esnasında çıkan gürültünün şiddetinin büyük bir el bombasının patlamasıyla eşdeğer olduğu ortaya çıktı. Yine de Leicester halkının bundan endişelenmesine gerek olmadığı belirtilirken, ölçülen değerin tarihin en büyüğü olarak bilinen ve 1960'ta Şili'de gerçekleşen depremden 1,5 milyar kez daha hafif olduğu açıklandı.

Tilkiler lakaplı Leicester City, İngiltere Premier Ligi'nin 29. haftasını en yakın rakibinin 5 puan önünde lider tamamladı.

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Şehri 'Gerçekten' Salladılar! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement