Sivasspor: Kupayı Kimseye Vermek İstemiyoruz - Son Dakika
Spor

Sivasspor: Kupayı Kimseye Vermek İstemiyoruz

Sivasspor: Kupayı Kimseye Vermek İstemiyoruz

Rıza Çalımbay, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki rakip Trabzonspor maçı öncesi konuştu.

15.04.2013 14:36  Güncelleme: 15:00

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinin ilk maçı olan Trabzonspor maçını değerlendiren Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, "Buraya kadar getirdik, bundan sonra da kupayı kimseye vermek istemiyoruz" dedi.

"HEP HAKEM HATAARINA MARUZ KALDIK"

Kulüp binasında basın toplantısı düzenleyen Rıza Çalımbay, sezon başından bu yana hakem hatalarına maruz kaldıklarını hatırlatırken şöyle devam etti:

"Maalesef son maçımızda da bir skandal yaşadık. Biz hakemlere o kadar saygı göstermemize rağmen ne yazık ki onlardan saygı göremiyoruz. Bütün hakem hataları bizi buluyor. Bugüne kadar 29 lig maçı oynadık. Bunların en az 24'ünde hakem hatası var. Hakem hatalarından dolayı mağdur olduğumuz, puan kaybettiğimiz belki oyuncu kaybettiğimiz bir sürü hatalar oldu. ve bunun neticesinde de Sivasspor çok büyük zarar gördü."

"MAÇIN TEKRARI İÇİN BAŞVURDUK"

Gençlerbirliği karşılaşmasında hakem Süleyman Abay'ın daha önce sarı kartı bulunduğu için kırmızı kart görüp oyundan atılması gerekirken Tosic yerine Ermin Zec'e sarı kart gösterdiğini iddia eden Rıza Çalımbay, şunları söyledi:

"Gençlerbirliği maçında yapılan hata, hem çirkin, hem de hakemlere yakışmayacak bir hata. Gözlerin önündeki bir olayı görmemeleri için ancak art niyetli olmaları gerekiyor. Ama biz art niyetli olduklarına inanmak istemiyoruz. Tabi kural hatası da olabilir, hakem hatası da olabilir. İnşallah kural hatasıdır. Biz maçın tekrarlanması açısından gerekli müracaatımızı yaptık. Çünkü gerçekten yapılmaması gereken bir hata yapıldı. Biz hem rakiplerle uğraşıyoruz, hem de hakemlerle mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Bundan sonra 2 kupa, 5 lig maçımız var. Üzerimde hakem hatalarından doğacak çok büyük korku var. Ben artık hakemlere güvenmiyorum yani. Hakem hatalarına karşı kendi tedbirimizi kendimizin alması gerekiyor. Öyle gözüküyor ki; bundan sonraki maçlarda da yine hakemlerle mücadele etmek zorunda kalacağız. Aynı hataları tekrarlayacaklarını düşünüyorum. Birilerinin artık bu haksızlığa dur demesi lazım."

"KAZANIP AVANTAJ YAKALAMAK İSTİYORUZ"

Trabzonspor ile oynayacakları kupa maçını da değerlendiren Rıza Çalımbay, bu konuda şöyle konuştu:

"İki takım içinde bu seneki en büyük hedef kupa. Hiç bir takım 2'inci maçı oynamadan turu atladı veya avantajlı diye düşünülemez. Çünkü 2 takım da oyunun kaderini değiştirecek oyunculara sahip. Öncelikli amacımız sahamızdaki maçı kazanmak ve iyi bir avantaj yakalamak. İyi futbolculara sahibiz. Önemli olan sadece futbolcularımızın kapasitelerini sahaya yansıtmaları. Bunu yaptıkları takdirde sahamızdan istediğimiz şekilde ayrılırız."

"EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ TARAFTAR"

Bundan sonra oynayacakları maçları için taraftarından destek isteyen Rıza Çalımbay, takımlarına sahip çıkmalarını istedi. Taraftarın maçın başından sonuna kadar gerekli desteği vermesi genektiğini vurgulayanb Rıza Çalımbay, "Özellikle Trabzonspor ve ligde sahamızda oynayacağımız 2 maçla, Kayseri deplasmanında destek bekliyorum. Çünkü bütün maçlarımız final maçı niteliği taşıyor" diye konuştu.

TRABZONSPOR HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRDÜ

Bu arada kırmızı beyazlılar çarşamba akşamı konuk edecekleri Trabzonspor karşılaşmanın hazırlıklarını kulüp tesislerinde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Rıza Çalımbay nezaretinde gerçekleşen antrenmanda, düz koşu ve açma germe hareketlerinin ardından istasyon çalışması yapıldı. Sakatlığı bulunan Erhan Güven, fizyoterapist eşliğinde salonda çalıştı.

FOTOĞRAF - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Sivasspor: Kupayı Kimseye Vermek İstemiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement