Sivasspor-Trabzonspor Soyunma Odaları - Son Dakika
Spor

Sivasspor-Trabzonspor Soyunma Odaları

Sivasspor-Trabzonspor Soyunma Odaları

Sivasspor'un 2-1 üstünlüğü ile sona eren Ziraat Türkiye Kupası maçını dğerlendiren Trabzonspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, yarı final maçını 2 ayaklı olarak değerlendirdiklerini belirterek şöyle dedi."Alınan skordan memnunum."

17.04.2013 22:16  Güncelleme: 10:33

Sivasspor'un 2-1 üstünlüğü ile sona eren Ziraat Türkiye Kupası maçını dğerlendiren Trabzonspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, yarı final maçını 2 ayaklı olarak değerlendirdiklerini belirterek şöyle dedi:

"Alınan skordan memnunum. Ben Trabzon'da turu atlayacağımız düşünüyorum. Bu sezon kupayı alıp taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz. Sivasspor zor bir deplasman. Bu ligin en iyi 3 takımından biri. Önemli oyuncuları var. Oyun tatmin etmese de mücadele iyiydi. Trabzon'a avantajlı döndüğümüzü düşünüyorum. 44'e kadar oyunu tutuk ama o dakikada Aatif çok güzel bir gol attı. İkinci yarıda aynı oyunu sürdürürken ikinci golü yedik. Ama son dakikada attığımız gol önemliydi. Neyimiz var neyimiz yok herşeyimizle kupayı da kazanıp camiamızı en azından kötü geçen sezonda mutlu edebiliriz. Bu gücümüz var. Ortayı kalabalıklaştırarak oyunu tutmak istedik. Orta saha oyuncularının topa hakim olamaması ve atak geliştirme sıkıntısı vardı ama mücadele anlamında bu sezonki en iyi mücadelelerimizden biriydi. Sezon başından beri teknik taktik bir takım sıkıntılarımız var. Bu sene kupayı alıp gelecek sene hatalardan ders çıkarmamız lazım."

Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay'ın atılmasına da değinen Tolunay Kafkas, "Teknik adamların dışarı atılması hoş bir olay değil. Rıza hoca kendi oyuncusuna kızdı ama yanlış anlaşılma oldu. Futbol Federasyonu bu tip durumlarda görüntüleri değerlendirip ceza almasını engelleyebilir. Aslında teknik direktörler atılmasa daha iyi olur. Orada bir takım için antrenörsüz kalmak iyi değil" dedi.

Trabzonsporlu Marek Cech maça iyi başladıklarını ancak, ilk yarının sonunda Sivasspor'u golü bulan taraf olduğunu belirtti, "Bunun iki ayaklı olduğunu unutmadan oynamaya çalıştık. İlk yarının sonunda rakibin attığı gol gidişatı değiştirdi. Ardından 2'inci gol geldi. Ama son dakikada Sapara'nın ayağından güzel bir gol bulduk. İçeride oynayacağımız 1-0'lık galibiyet bile bize turu getirecek. Bunu bilerek iyi bir performansla oynamaya çalışacağız" dedi.

Takımının tek golünü frikikten atan Marek Sapara ise frikik pozisyonunda kararı kenar yönetiminin verdiğini belirterek, "İyi oynarken gol yedik. O gol oyun düzenimizi bozdu. Toparlanmamız biraz güç oldu. 2-0'dan sonra pes etmemizi önemliydi. Son dakikada frikikten golü atmak bana düştü. Bundan dolayı mutluyum. Avantaj olarak nitelendirecek bir skorla ayrıldığımız için mutluyuz" diye konuştu.

AYBAYRAK: "HAKEM HATALARI BİZE RASTLIYOR"

Rıza Çalımbay'ın saha dışına gönderilmesi nedeniyle basın toplantısına katılan Sivasspor yardımcı antrenörü Bülent Albayrak, "Bütün takımlara hakem hataları oluyor, görüyoruz ancak son dönemde, özellikle Gaziantep maçından başlayarak biz aşırı derecede puan kaybına neden olan hakem hataları ile karşılaştık. Bursaspor maçında nizami golümüz verilmedi, aleyhimize penaltı verildi. Akhisar maçında kırmızı kart görecek oyuncu atılmıyor, bizim oyuncu atılıyor. En son Gençlerbirliği maçında sarı kartla atılması gereken oyuncu kaçıyor, başka oyuncu geliyor. 4 hakemin gözü önünde görülmüyor, başka oyuncuya kart gösteriliyor. Son dakikalarda rakip 10 kişi kalsa maç ne olacak. Rıza Hoca'nın tepki göstermesi ve hakemlerle uzun uzun konuşması, her hangi bir hakeme yönelik tepki değildi. Bizim hatayı yapan oyuncuya kızdı sadece. Bu kadar hatalar olduğu dönemde hocanın kendi futbolcusuna tepki göstermesinden doğal birşey yok. Bugün çok istekli Sivasspor vardı. Maça iyi başladık, sonra dengelendi. 2-0 öne geçtik, farklı da olabilirdi. Son dakikada gelen bir frikik golü var. O pozisyonlarda faullerin hepsini çalıyorlarsa, birşey demiyorum. Hakem faul verebilir de. Kenarda hakemler kulübeleri çok geriyor. Biz turu istiyoruz. Final oynayacağız. Trabzonspor'u orada da yenebilecek güce sahibiz. Orada da gol atabiliriz. Finali oynamak istiyoruz. İnşallah bunu başaracağız" diye konuştu.

Sivasspor kaptanı Uğur Kavuk, iyi bir mücadele sergilediklerini söyledi, "Kazandığımız için mutluyuz. Aynı mücadeleyi gösterip orada da galip geleceğiz. Kupada finale gitmek istiyoruz. Bunu inşallah başarırız" dedi.

Erman Kılıç ise, "Son anlarda bir gol yesek de galibiyetten dolayı sevinçliyiz. Trabzon güçlü bir takım. Bugün sahada istediğimiz her şeyi yaptık. Yediğimiz gol önemli değil. Takım olarak Trabzon'u deplasmanda da yenecek güce sahibiz" diye konuştu.

Kadir Bekmezci ise maça iyi konsantre olduklarını belirterek, "Kendi sahamızda olduğu için avantajlı skor istiyorduk. 2-0 öne geçtik iyi mücadele ettik ama son dakikadaki gol bizi üzdü. 2-0 güzel bir avantajdı. Çok kötü bir gol yedik ama ikinci maç için umutluyuz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Sivasspor-Trabzonspor Soyunma Odaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement