Spor Toto 3. Lig - Son Dakika
Spor

Spor Toto 3. Lig

Spor Toto 3. Lig

Spor Toto 3.Lig takımlarından Yeni Diyarbakırspo'un teknik direktörü Namık Altunsoy, takımı 3.lige çıkaran Faruk Türk ve ekibine teşekkür etti.4-0 kazanılan Arsinspor maçı sonrasında değerlendirmelerde bulunan Namık Altunsoy, Diyarbakırspor'un...

22.09.2013 14:02

Spor Toto 3. Lig takımlarından Yeni Diyarbakırspo'un teknik direktörü Namık Altunsoy, takımı 3. lige çıkaran Faruk Türk ve ekibine teşekkür etti.

4-0 kazanılan Arsinspor maçı sonrasında değerlendirmelerde bulunan Namık Altunsoy, Diyarbakırspor'un tarih sahnesinden silinmemesinde en önemli payın takımı şampiyon yapan yönetim, teknik heyet ve futbolcular olduğunu söyledi. Altunsoy, "1968 yılında yanan meşaleyi geçen sezon söndürmeyerek bu takımı profesyonel lige taşıyan başkanımızı yönetimimizi, benden önceki emektar teknik heyeti ve futbolcu kardeşlerimizi kutluyorum. Bugün buradaysak onların sayesindedir. Onların emekleri hiçbir zaman unutulmaz. Özellikle Faruk hoca ve ekibi bu kulübün tarihine geçmiştir. Onları her zaman yanımızda görmek istiyoruz" dedi.

"FARKLI GALİBİYET YANILTMAMALI"

Arinspor maçını da değerlendiren Altunsoy, farklı galibiyetin sevindirici olduğunu ancak eksikleri de görmeleri gerektiğini ifade ederek, "Arsinspor puan cetvelinde önümüzdeydi. Buna rağmen iyi futbol oynayarak farklı kazandık. Tabi çıkarmamız gereken dersler de var. 4-0 eksiklerin üstünü örtmemelidir. Eksiklerimiz var ve bunları gidermeliyiz. Farklı galibiyetin sarhoşluğuna kapılırsak eksiklerimizi gideremez ve daha iyi noktalara gelemeyiz. Biz bu takımı Adıyaman'ı ve Arsin'i yensin diye değil şampiyon olsun diye kurduk. Taraftarlarımız muhteşemdi. Mükemmel destek verdiler. Coşkuları görülmeye değerdi. Bu kente de bu yakışır. Kritik bir haftaya girdik. Önce kendi evimizde Altay'la kupa, daha sonra da deplasmanda Ayvalıkgücü ile lig maçı oynayacağız. İki maçı da kazanmak istiyoruz. Ayvalıkgücü maçı sentetik sahada oynanacak. Ayrıca tanımadığımız bir bölge. Bu yüzden işi sıkı tutacağız" şeklinde konuştu.

VALİ KIRAÇ: "HER ŞEY ÇOK GÜZELDİ"

Maçı izleyen Vali Mustafa Cahit Kıraç, Yeni Diyarbakırspor'un haklı bir galibiyet aldığını ifade ederek, taraftarların takıma olan desteklerine ve rakibe yönelik centilmence tutumunu da övdü. Vali Kıraç, şöyle konuştu:

"Yeni Diyarbakırspor'u kutluyorum. Çok güzel bir oyunla farklı galip geldi. Hepimiz mutlu olduk. Diyarbakır, süper lig deneyimi olan bir şehir. İnşallah kısa zamanda tekrar hak ettiği konuma gelecek. Bizler de elimizden gelen desteği vereceğiz. Halk sporu çok seviyor. Taraftarlar takımlarına destek verdikleri gibi rakibe karşı da misafirperverliğe yakışır davranışlarda bulunuyor. Bu maçta da çok güzel görüntüler vardı. Geçen hafta ifade ettiğim üzere fırsat buldukça maçlara geleceğiz."

EDİP EREN: "MİLLİ MAÇ İÇİN STAT YETERSİZDİR"

Taraftarların yeniden tribünlere dönmesinin önemli bir olay olduğunun altını çizen TFF Asbaşkanı Edip Eren de, kulüplere olan desteklerinin devam edeceğini ifade ederek, milli maç için ise şu anki stadın yetersiz olduğunu anlattı.

Eren, Diyarbakır'a güzel bir tesis kazandırmak istediklerini vurgulayarak, "Taraftarın tekrar tribünlere dönmesi önemli bir olaydır. Diyarbakır'ın futbolda tekrar ayağa kalkması adına güzel bir gelişmedir. İyi futbol, centilmence davranan bir taraftar ve hak edilmiş bir sonuç çıktı ortaya. Bu tablodan dolayı çok mutlu oldum. Taraftarın milli maç isteğini çok olumlu buldum. Şu anki stat buna uygun değil. Yeni bir stat yapılıyor. Bu stat tamamlandıktan sonra Diyarbakır'a milli maç vereceğiz. Büyükşehir Belediyesi çok profesyonel şekilde tesisleşmeye gidiyor. Yeni Diyarbakırspor henüz yolun başında. Onlar da adımlar atıyor. Kulüplerimize tesis çalışmaları konusunda desteğimiz oldu, olmaya da devam edecektir. Diyarbakır'a güzel bir tesis kazandırmak istiyoruz. Vali bey arsa tahsisi konusunda söz verdi. Taraftarın yaptığı taşkınlıklar geçmişte Diyarbakırspor'a zarar verdi. Ama şimdi bundan ders çıkarıldığını görüyorum. Taraftar daha olgun davranıyor. Halk Diyarbakır'ı temsil eden iki kulübe de sahip çıkmalıdır" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Spor Toto 3. Lig - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement