Tenis: Madrid Açık Turnuvası - Son Dakika
Spor

Tenis: Madrid Açık Turnuvası

Tenis: Madrid Açık Turnuvası

Masters 1000 Serisi Açık Tenis Turnuvası öncesinde, tanınmış sporcular ve mankenler, sosyal yardım amaçlı gösteride yer aldı.

02.05.2014 21:44

İspanya'nın başkenti Madrid'deki uluslararası açık tenis turnuvasının (ATP World Tour Masters 1000) ilk günü, sosyal yardım amaçlı gösteriye sahne oldu.

Dünya klasmanında 1 numaralı seri başı İspanyol tenisçi Rafael Nadal'ın ve Real Madrid kalecisi Iker Casillas'ın vakıflarının öncülüğünde gerçekleşen etkinliğe tenisçilerden Novak Djokoviç, Andy Murray, Serena Williams, Agnieszka Radwanska, Atletico Madrid kalecisi Thibaut Courtois, Real Madridli basketbolcularda Rudy Fernandez ve Sergio Llull, mankenlerden Nieves Alvarez ve Cristina Pedroche ile komedyen Dani Rovir katıldı.

"Entegrasyon ve Spor" adı altındaki bir sosyal projeye destek olmak için düzenlenen şovda tribünler doldu. Projede tanınmış isimler, tenis, ayak tenisi gibi karşılıklı kısa şovlar yaptı.

Tribünlerden en fazla alkışı alan Nadal, gazetecilere açıklamasında "İspanya benim ülkem ve burada yapılan her türlü turnuva benim için özel. Evimizde, kendi taraftarımızın karşısındayız. Anlatması güç, çok hoş bir duygu" şeklinde konuştu.

Madrid'de oynadığı turnuvalara ait çok fazla anısı olduğunu ancak 2005 yılında Janko Tipsareviç'e karşı oynadığı final maçını unutamadığını söyleyen Nadal, "Kapalı pistte, 2 set yenik duruma düşmüşken, arayı kapatıp kazanmak çok heyecan vericiydi. O anda tribünlerde insanlar çok belirleyici oldu ve onlara her zaman çok teşekkür ediyorum" diyerek duygularını dile getirdi.

Öte yandan, Madrid'deki turnuvanın kadınlar dalında son iki yılın şampiyonu olan Serena Williams, gazetecilere verdiği demeçte, "Her gün üzerimde baskı hisseden bir kişiliğim var ve bunun iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu halen başarıya aç olduğum anlamına geliyor. Eğer bu baskıyı hissetmezsem sanki maç sonucu ne olursa olsun beni ilgilendirmez gibi olur" dedi.

ABD'li tenisçi, her gün yeni bir şey öğrenmek ve daha falza kendini geliştirmek istediğini vurgulayarak  "Teniste halen öğreneceğim şeyler olduğunu düşünüyorum. Sportif olarak ne kadar büyürsen hedeflerin de farklılaşıyor. Benim yeni hedeflerim var" ifadesini kullandı. - Madrid

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Tenis: Madrid Açık Turnuvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement