Toros Kaplanları" Kan Kaybediyor - Son Dakika
Spor

Toros Kaplanları" Kan Kaybediyor

Toros Kaplanları" Kan Kaybediyor

PTT 1. Lig'de sezonun ilk yarısında istediği başarıyı yakalayamayan Adanaspor, ikinci yarıda da aldığı mağlubiyetlerle ligin son sıralarına doğru geriledi Son 9 haftadır galip gelemeyen turuncu beyazlılar, 15 puanla 17'nci sırada yer alıyor Teknik Direktör Eriş: "Futbolcularımın bir an önce bu sıkıntılı.

28.01.2014 11:15

VOLKAN KAŞİK - PTT 1. Lig'de sezonun ilk yarısında istediği başarıyı yakalayamayan Adanaspor, ikinci yarıda da aldığı mağlubiyetlerle ligin son sıralarına doğru geriledi. Son 9 haftadır galip gelemeyen turuncu beyazlılar, 15 puanla 17'nci sırada yer alıyor.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, ligde sezonun ilk maçında Orduspor karşısında alınan 4-0'lık yenilginin ardından teknik direktör değişikliği yapan "Toros kaplanları", ilk yarıda istediği başarıyı yakalayamadı. Sezona, teknik direktör Ekrem Al ile başlayan daha sonra Ercan Albay ve ardından Levent Eriş ile yoluna devam eden turuncu-beyazlı takım, ligin ilk yarısında oynadığı 18 karşılaşmada sadece 3 galibiyet alırken, 6 beraberlik elde etti, 9 maçta sahadan mağlup ayrıldı.

İkinci yarı çıkış yapmayı hedefleyen "Toros kaplanları", bu doğrultuda Fatih Şen, Fatih Baydemir, Selçuk Şahin, Mehmet Sak ve Mehmet Boztepe'yi renklerine bağlayarak Uche Kalu ve Günay Güvenç'i de kiraladı.

Sezonun ikinci yarısının ilk maçında deplasmanda Orduspor'a 2-0 yenilen turuncu beyazlılar, sahasında Karşıyaka'ya 2-1, Manisaspor'a da 1-0 yenildi.

Adanaspor'un 13'üncü haftadaki Balıkesirspor yenilgisiyle başlayan mağlubiyet serisi, Samsunspor, Bucaspor, Ankaraspor, Şanlıurfaspor, Mersin İdmanyurdu, Orduspor, Karşıyaka ve Manisaspor maçlarıyla devam etti.

Aldığı başarısız sonuçlar nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Adana ekibi, ligin son sıralarına geriledi. Turuncu beyazlılar, ligde 15 puanla 17. sırada yer alıyor.

Teknik Direktörü Eriş

Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deplasmanda 1-0 yenildikleri Manisaspor maçında iyi mücadele ettiklerini ancak bunu skora yansıtamadıklarını söyledi.

Son iki haftadır mücadele ve takım bütünlüğü anlamında ilk yarıdan farklı oyunu sahaya yansıttıklarını bildiren Eriş, oyuncularıyla gurur duyduğunu vurguladı.

Ligde alt sıralarda bulunduklarını, ancak bu kelimeyi kullanmak bile istemediğini anlatan Eriş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz oralarda yer alacak bir takım değiliz. Ne camia olarak ne de takım olarak aşağı sıralarda bulunmanın olumsuz düşüncesine kapılacağız. İlk yarının getirdiği problemleri yaşıyoruz ve bunun üstesinden gelebilecek kapasiteye sahibiz. Takımımızda oyun anlamı çok değişti. Son oynadığımız Manisaspor maçında bunu gördük. Futbolcularımın bir an önce bu sıkıntılı günleri atlatacağına ve Adanaspor'un tekrar yukarılarda olacağına inanıyorum. Sıkıntılı günlerin bir an önce biteceğine ve yukarı sıralara çıkacağımız gerçeğini bilmeliyiz. Sonrasında da inşallah elimizdeki mevcut kadronun çok daha iyi işler yapacağını düşünüyorum."

Eriş, takımın 9 haftadır galip gelemediğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Ne antrenörlük ne de futbolculuk kariyerimde böyle bir işe denk geldim. Nedenlerini konuşmaya fazla gerek yok ancak bundan alacağımız dersleri ve neler yapabiliriz, bunu çözmemiz lazım. Biz başımızı öne eğerek ve bu sonuçlarla ilgili suçlu bulacak durumda değiliz. Bulunduğumuz konum ne bana ne Adanaspor'a yakışıyor ama maalesef futbolun bazen böyle sizi sevmediği, topun takımı sevmediği oluyor. Bir süreç yaşıyoruz. O nedenle bunun üstesinden gelebilecek dirayete sahibiz. Kimseden vefa dilenmiyoruz. Biz işimizi biliyoruz. Bu mağlubiyetleri aldık ama üstesinden gelebilecek dirayete, cesarete, bilgiye ve tecrübeye sahibiz. Bugünler geçecek, geçerken de bir takım üzüntülerle geçiyor. Üzülüyoruz ama bunun üstesinden geleceğiz."

Son iki haftada içeride ve dışarıda iyi mücadele ettiklerini belirten Eriş, bu mücadeleyi bundan sonra skora dönüştürme gayretinde olacaklarını söyledi.

Eriş, kendilerine inanan bir başkanları olduğunu ifade ederek, "Başkanımız bizim neler yapabileceğimizin, neleri değiştirebileceğimizin farkında. O nedenle biz de inşallah en kısa sürede buna skor anlamında cevap vereceğiz" diye konuştu. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Toros Kaplanları' Kan Kaybediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement