Trabzonspor'un genç forveti Enis Destan, hedeflerini açıkladı - Son Dakika
Spor

Trabzonspor'un genç forveti Enis Destan, hedeflerini açıkladı

Trabzonspor\'un genç forveti Enis Destan, hedeflerini açıkladı

Trabzonspor'un 21 yaşındaki forvet oyuncusu Enis Destan, Trabzonspor'la yeni kupalar kaldırmak, hedeflediği gol ve asist barajını tutturmak, Trabzonspor'da iz bırakıp sonrasında da Alman futbol ligi Bundesliga'da oynamak istediğini söyledi. Destan ayrıca, Polonya'da kiralık olarak oynadığı sürecin kendisine çok şey kattığını ve Bundesliga'da oynamak istediğini belirtti.

27.02.2024 12:28  Güncelleme: 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzonspor'un 21 yaşındaki forvet oyuncusu Enis Destan, Trabzonspor'la yeni kupalar kaldırmak, hedeflediği gol ve asist barajını tutturmak, Trabzonspor'da iz bırakıp sonrasında da Alman futbol ligi Bundesliga'da oynamak istediğini söyledi.

Trabzonspor'un genç forveti Enis Destan, bordo-mavili kulübün dergisine röportaj verdi. Trabzonspor'a transfer süreci ile ilgili konuşan Destan, " Altınordu'da iyi sezon geçiriyordum. O süreçte herkes gibi Avrupa'da oynama hayallerim vardı ve teklifler de gelmeye başlamıştı. Gelişmeleri ailemle, başkanımla ve hocalarımla sürekli konuşuyorduk. Tam o süreçte Trabzonspor'dan teklif geldi. Çok büyük bir kulüpten davet alırsanız ister istemez yönünüzü oraya çevirirsiniz. O sezon da Trabzonspor şampiyonluğa oynuyordu. Teklif geldikten sonra çok kısa sürede karar verdim. Geriye dönüp baktığımda doğru karar vermişim çünkü en doğru yerdeyim" dedi.

"İhtiyaç olduğunda çok kez stoper ve 6 numara da oynadım"

Küçük yaş gruplarında forvet oynadığını, Altınordu'ya da forvet olarak gittiğini belirten ancak oradaki ihtiyaçtan dolayı stoper pozisyonunda da oynadığını hatırlatan Destan, "Oradaki ihtiyaçtan dolayı stoper oynatmaya başladı beni hocam. Başarılı da oldum sanırım ki birkaç sezon öyle devam etti. Ama hocam ve başkanımla bunu hep tartıştım, forvette daha iyi olacağımı söylüyordum. Sezon başlamadan forvet oynuyor ama maçlar başlayınca ihtiyaçtan yine stopere geçiyor ve öyle devam ediyordum. En son U17'deyken sezon başında birkaç maçta yine forvet oynadım. Bu kez çok iyi performans gösterince nihayet istediğim mevkide kaldım. Ama A takıma yükseldikten sonra da, maçlarda öne geçtiğimizde ve yine ihtiyaç olduğunda çok kez stoper ve 6 numarada görev aldım. O mevkilere alışığım yani. Şimdi de ihtiyaç olunca savunmada elimden geleni yaparım. Ama en verimli olduğum yer tabii ki forvet" diye konuştu.

"Warta Poznan'da geçirdiğim süreç bana çok şey kattı"

Kiralık olarak gittiği Polonya'nın Warta Poznan takımında geçirdiği süreçle ilgili yaşadıklarıyla alakalı ise genç forvet, "İlk başta çok zorlandım ama sonrası mükemmeldi bence. Genç yaşımda bana çok şey öğretti. Psikolojik olarak adeta çöktüm. 2-3 ay çok kötüydü benim adıma ve her şeyi bırakacaktım neredeyse. Ama kulübün bakış açısı, ailem ve arkadaşlarımın yardımıyla bu süreci aştım ve sonrasında daha da güçlendim. O yaşta büyük bir tecrübe oldu o direnç ve artık hiçbir şekilde, hiçbir konuda pes etmem. Saha içi ve dışı fark etmez: Mücadele benim işim. Polonya'da yaşadıklarım hem fiziksel hem de mental açıdan bana çok şey kattı. Profesyonelliği daha iyi öğrendim. İstatistiksel olarak fazla bir şey yapamadım belki ama bence birçok açıdan büyük gelişim kaydederek geri döndüm" ifadelerini kullandı.

"Bundesliga'da oynamak istiyorum"

Enis Destan, gelecek ile ilgili hedeflerine de değinerek, "Kısa vadede çok hedeflerim var, onları başardıkça daha çok motive oluyorum ve bu beni yukarıya çekiyor. İlk etapta Trabzonspor'la yeni kupalar kaldırmak, hedeflediğim gol ve asist barajını tutturmak, bunları teker teker başarmak istiyorum. Trabzonspor'u, bu kulübü, bu camiayı çok seviyorum. Onun dışında Altınordu ve Bayern Münih'in maçlarını da merakla takip ediyorum. Burada iz bırakıp sonrasında da çok sevdiğim Bundesliga'da oynamak istiyorum" şeklinde konuştu.

"Hava toplarındaki kafa vuruşlarıma güveniyorum"

Mücadeleci bir oyuncu olduğunu anlatan ve hava toplarına ve kafa vuruşlarıma güvendiğini vurgulayan Destan, "Ama daha da gelişmem gerekiyor. Ekstra antrenmanlar önemli benim için. Sürat ve çabukluk çalışmalarına ağırlık veriyorum. Gol vuruşlarının yanı sıra bir forvet olarak duvar olmak, pasör olmak çok önemli. Antrenmanlar sonunda hocalarımla bunun analizini yapıyoruz. Ekranda izleyip neler yapıp neler yapmamam gerektiğini belirleyip ona göre çalıyorum" cümlelerine yer verdi.

"Topun oyunda kaldığı süreye değer verirdim"

Maç esnasında öne geçen veya puana ihtiyacı olan takımlardan bazılarının oyunu soğutmak ve zaman geçirmek için çok durduğunu bu yüzden de topun oyunda kaldığı sürenin kısaldığını dile getiren genç oyuncu, "Topun oyunda kaldığı süreye değer verirdim. Öne geçen veya puana ihtiyacı olan takımların bazıları oyunu soğutmak ve zaman geçirmek için çok duruyor, böylece topun oyunda kaldığı süre kısalıyor ve bu nedenle heyecan azalıyor. Nasıl bir uygulama olur bilmiyorum ama basketboldaki gibi süreleri durdurmak dahil buna bir çözüm bulunmasının futbol keyfini artıracağına inanıyorum" açıklamasında bulundu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Trabzonspor'un genç forveti Enis Destan, hedeflerini açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement