Üçlü Taç' Robertson'ın - Son Dakika
Spor

Üçlü Taç' Robertson'ın

Üçlü Taç\' Robertson\'ın

Birleşik Krallık Şampiyonası finalinde Mark Selby’yi 10-7 mağlup eden Neil Robertson snooker’ın en büyükleri arasındaki yerini aldı.

26.02.2014 17:11

Dünya bir numarası Neil Robertson ile sıralamada onu takip eden Mark Selby arasında oynanan Birleşik Krallık Şampiyonası finali büyük bir heyecana sahne oldu.

Maçın başında 5-1'lik skorla geri düşen Robertson sonraki 11 frame'in 9'unu hanesine yazdırarak kupaya uzanmayı başardı. Avustralyalı sporcu böylece 150 bin sterlin'lik ödülün de sahibi olurken, dünya sıralamasının zirvesindeki yerini korudu.

Selby tarih yazdı (Video)

6-3 gerideyken iyi bir ritim yakalayan 31 yaşındaki sporcu, rakibi tek bir pot dahi yapamadan peş peşe 410 sayıya imza attı.

Daha önce 2010'da Dünya Snooker Şampiyonası'nı, 2012'de de Masters'ı kazanan Neil Robertson, bu turnuvayla snooker'ın en büyük üç turnuvasını kazanarak 'Üçlü Taç' yapan tarihteki sekizinci oyuncu oldu. Neil Robertson, Britanya'dan olmayıp bu başarıyı elde eden ilk isim olarak da tarihe geçti. Üçlü Taç'ı daha önce sadece Stephen Hendry, Ronnie O'Sullivan, John Higgins, Steve Davis, Mark Williams, Alex Higgins ve Terry Griffiths gerçekleştirebilmişti.

Maç sonunda çok mutlu olduğunu söyleyen Robertson şu açıklamaları yaptı:

"Hiçbir zaferden sonra bu kadar duygulanmamıştım. Üçlü Taç'ı kazanmak artık büyük isimlerin arasında olmak anlamına geliyor. ve Britanya dışından olan oyuncular için de önemli bir başarı.

Selby dünyada güvenli vuruşları en iyi yapan oyuncu. İlk seansta uzun süre hiç pot yapamadan oturmamı sağladı ve beni ritmimden uzaklaştırdı. Yine de maç boyunca pozitiftim, oyunumla gurur duydum."

8-7 gerideyken son siyah topta hata yapan ve frame'i rakibine hediye eden son şampiyon Mark Selby ise performansından dolayı hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. İlk seansın sonunda iki frame kaybetmesinin sonucu etkilediği dile getiren başarılı oyuncu, rakibinin galibiyeti hak ettiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Üçlü Taç' Robertson'ın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement