Ve Barcelona'da Başkan Gitti - Son Dakika
Spor

Ve Barcelona'da Başkan Gitti

Ve Barcelona'da Başkan Gitti

Sandro Rosell, başkanlık koltuğunu Josep Maria Bartomeu'ya bıraktığını resmen açıkladı.

24.01.2014 04:11

Sandro Rosell, Barcelona'daki başkanlık görevini bıraktığını resmen açıkladı.

Rosell istifa ediyor!

Konuşmasına kulüpteki görevine seçimle geldiğini ve bu süreçte yaptıklarını anlatarak başlayan Rosell, ardından da "Görevimi bırakıyorum. Bir sonraki seçimlere kadar başkanlık görevini Josep Maria Bartomeu icra edecek." dedi.

Rosell, Neymar transferi hakkında ise "Neymar transferi hakkındaki bütün bilgiler doğrudur. Yapılan eleştiriler adil değil." sözlerini kullandı.

Rosell'den sonra sözü alan yeni başkan Bartomeu ise "Önceliğimiz şimdilik Camp Nou'nun geleceği olacak. Daha ayrıntılı açıklamaları ve sorularınızı ise yarın düzenleyeceğimiz basın toplantısında cevaplayacağım." dedi.

İddianame kabul edildi

Bir darbe de Brezilya'dan

Brezilya Futbol Federasyonu (CBF) eski başkanı Ricardo Teixeira ve Barcelona eski başkanı Sandro Rosell hakkında özel işleri için arkadaşlık bağlantılarını kullanıp haksız rekabete sebep oldukları için 8 sene hapis cezası isteniyor.

Sandro Rosell'in sahibi olduğu Ailanto Marketing firmasının 2008 yılında Brezilya ve Portekiz pazarında etkili olabilmek için Nike'in eski Güney Amerika sorumlusu ve CBF eski başkanı Ricardo Teixeira'nın bağlantılarını yasa dışı bir biçimde kullandığı ve bunu yaparken de sahteciliğe başvurduğu iddia ediliyor. Fİrmanın anlaşmaları esnasında 3 milyon Euro'luk bir ödeme alan Ailanto Marketing'in bu parayı nereye harcadığı ve karşılığını ödeyip ödemediği konusu ise davanın ana noktasını oluşturuyor.

%70'i babasına ödenmiş

Brezilya'da Rosell'e yöneltilen bir diğer iddia ise CBF'nin oynadığı hazırlık maçlarından pay alması. İddiaya göre Brezilya Milli Takımı'nın oynadığı hazırlık maçlarından kazanılan gelirin ciddi bir kısmı Rosell'in firmalarına ödeniyor.

Rosell ile birlikte soruşturmada yer alan Ricardo Teixeira, 23 yıllık federasyon başkanlığının ardından hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet iddialarından dolayı istifa etmek zorunda kalmıştı. Fakat iddiaya göre soruşturmada bu istifaya rağmen Teixeira'nın 2022'ye kadar Rosell'in firmalarına ödeme yapılacağı yönünde bir sistem oturttuğu ve Rosell ile Teixeira'nın eşi Ana Carolina Wigand Pesanha Rodrigues arasında 2,4 milyon avro değerindeki gayrimenkul alışverişinde para aklandığı iddiası da yer alıyor.

Brezilya'dan Estado de Sao Paulo'nun haberine göre ayrıca ve Rosell'in Teixeira'ya Barcelona yönetim kurulunda yer alan Ramon Cierco Nonguer'in başkanı olduğu Andorra Private Bank'da 4,9 milyon Euro civarında yasadışı yollardan elde edilen parayı muhafaza etmesine de yardımcı olduğunu iddia etti.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Ve Barcelona'da Başkan Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement