Zinedine Zidane Zirvede Bıraktı - Son Dakika
Spor

Zinedine Zidane Zirvede Bıraktı

Zinedine Zidane Zirvede Bıraktı

Geçtiğimiz hafta Real Madrid'e üst üste üçüncü Şampiyonlar Ligi zaferini yaşatan Fransız teknik adam, görevinden ayrıldığını duyurdu.

02.06.2018 00:02

Real Madrid Teknik Direktörü Zinedine Zidane, sürpriz bir kararla görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Günün erken saatlerinde Santiago Bernabeu Stadı'nda başkan Florentino Perez ile basın toplantısı düzenleyeceğini açıklayarak herkesi şaşırtan Fransız teknik adam, üç yıldır sürdürdüğü teknik direktörlük görevini bıraktığını duyurdu.

Geçtiğimiz hafta Liverpool'u mağlup ederek Şampiyonlar Ligi'inde üst üste üçüncü kez zafere ulaştıklarını hatırlatan Zidane, "Şampiyonlar Ligi'ndeki üst üste üç şampiyonluk sonrası yeni fikirlere ihtiyaç duyuyorum. Real Madrid'in de kazanmaya devam etmesi için değişim zamanının geldiğine inanıyorum." diye konuştu.

45 yaşındaki teknik adam toplantıda ayrıca, bazı oyuncularla arasında anlaşmazlık olduğuna yönelik son dönemde özellikle İspanyol medyasının gündeme getirdiği iddiaları da güçlendirecek ifadeler kullandı. Kendisi gibi futbolcularının da bir değişime gereksinimi olduğunu belirten Zidane, "Zor zamanlar sizi düşünmeye itiyor. Ayrılmamın tek değil birçok sebebi var. Ancak tüm bunlar genel anlamda doğal bir yorgunluğun sonucu." diye konuştu.

Toplantıda daha sonra söz alan Real Madrid Başkanı Florentino Perez, Zidane'ın bu kararı sonrası şok olduklarını belirterek, "Bizim için çok üzücü bir gün. Kesinlikle beklemediğimiz bir haber. Ancak hiç şüphem yok ki Zidane bir gün bu kulübe dönecek. Onu hem insan, hem oyuncu, hem de teknik direktör olarak sevdik." ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının bir sorusu üzerine Zidane, şu an için çalıştıracak yeni bir takım arayışında olmadığını sözlerine ekledi.

2015-16 sezonunun devre arasında Real Madrid'in başına geçen Zinedine Zidane, eflatun-beyazlılarla üst üste üç Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunun yanı sıra ikişer kez UEFA Süper Kupası ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası, birer kez de La Liga ve İspanya Süper Kupası'nda zafere ulaştı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Zinedine Zidane Zirvede Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement