Apple, Hindistan'da yaşanan sel felaketi nedeniyle iPhone üretimini durdurdu - Son Dakika
Teknoloji

Apple, Hindistan'da yaşanan sel felaketi nedeniyle iPhone üretimini durdurdu

Apple, Hindistan\'da yaşanan sel felaketi nedeniyle iPhone üretimini durdurdu

Apple'ın iPhone üretimini Hindistan'a taşıma planları, bölgede yaşanan sel felaketi nedeniyle askıya alındı. Foxconn ve Pegatron gibi büyük tedarikçilerin fabrikaları, şiddetli yağışlar nedeniyle kapatıldı. Apple, Çin'den uzaklaşma çabalarını sürdürürken, Hindistan'dan yapılan iPhone sevkiyatları da artıyor.

05.12.2023 03:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Apple, Çin'de sürdürdüğü iPhone üretimlerini Hindistan'a taşıyor. ABD-Çin ekonomik savaşından sonra planlarını değiştiren şirket, bu kapsamda dev ortaklarını farklı ülkelere davet etti. Ancak bölgesel krizlere ek olarak, hava olayları bile iPhone üretimlerini etkilemeye yeterli oluyor.

iPhone fabrikası, Hindistan'daki sel felaketi ile kapatıldı

Apple'ın iki büyük tedarikçisi Foxconn ve Pegatron, Hindistan'da yaşanan kötü hava şartlarından etkilendi. Bölgesel siklondan dolayı şiddetli yağışlar yaşandığı ve Chennai'daki fabrikalarının kapatıldığı belirtildi. Bu durum ise iPhone üretiminin askıya alınmasıyla sonuçlandı.

Apple, Hindistan'da yaşanan sel felaketi nedeniyle iPhone üretimini durdurdu

iPhone üretim tesisinde yaklaşık 35 bin çalışana sahip olan Foxconn, üretimin ne zaman devam edeceğine dair bilgi paylaşmadı. Konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklar, şiddetli yağışların bölgeyi vurması nedeniyle fabrikanın faaliyetlerini durdurduğunu söyledi.

12312313

Tayvanlı üretici Pegatron da tesisindeki iPhone montajını durdurdu. Bu, Pegatron'un Eylül ayında bir yangın nedeniyle fabrikasını kapatmak zorunda kalmasının ardından son aylarda gerçekleştirdiği ikinci kapatmayı temsil ediyor.

Hindistan'da yaşanan siklon olayları, sel sularının araçları sürüklemesine ve havaalanının kapatılmasına kadar geniş bir hizmet aksaklığına yol açtı. Şiddetli sağanak yağış, başta iPhone fabrikaları olmak üzere teknoloji montajlarına darbe vurmuş durumda.

Apple, Hindistan'da yaşanan sel felaketi nedeniyle iPhone üretimini durdurdu

Apple üretimini Çin'den uzaklaştırmaya çalışırken, Foxconn da Hindistan'daki yatırımlarını hızla genişletiyor. Piyasa verileri, Apple'ın geçtiğimiz çeyrekte Hindistan'dan 2,5 milyon adedin üzerinde iPhone sevkiyatı yaptığını ortaya koydu.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Lütfen görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşınız.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Apple, Hindistan'da yaşanan sel felaketi nedeniyle iPhone üretimini durdurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement