Apple'ın iOS 17 ile devreye aldığı NameDrop özelliği çocukların güvenliğini tehlikeye atıyor - Son Dakika
Teknoloji

Apple'ın iOS 17 ile devreye aldığı NameDrop özelliği çocukların güvenliğini tehlikeye atıyor

Apple\'ın iOS 17 ile devreye aldığı NameDrop özelliği çocukların güvenliğini tehlikeye atıyor

Apple'ın iOS 17 güncellemesiyle birlikte aktif hale getirdiği NameDrop özelliği, çocukların güvenliğini tehlikeye atıyor. NameDrop, kullanıcıların telefon numaralarını, e-posta adreslerini ve fotoğrafları saniyeler içinde paylaşmalarına olanak tanıyor. Polis departmanları, özelliğin çocukları yabancılara karşı savunmasız bıraktığını belirtiyor.

27.11.2023 17:09

Apple, iOS 17 ile birlikte NameDrop isimli bir özelliği devreye aldı. AirDrop'a benzer şekilde çalışan bu özellik, kullanıcıların saniyeler içerisinde kişileri aktarmasına olanak tanıyor. Ancak ABD'de birçok polis departmanı, NameDrop'un çocukların güvenliğini tehlikeye atacağını söyledi.

iPhone NameDrop tehlikeli mi?

iOS 17.1 güncellemesinden sonra etkinleştirilen NameDrop, kullanıcıların telefon numaralarını, e-posta adreslerini ve fotoğrafları Apple cihazları arasında paylaşmalarına olanak tanıyor. Özellik, cihaz ekranlarını yaklaştırıp birbirine dokundurarak çalışıyor.

Apple'ın iOS 17 ile devreye aldığı NameDrop özelliği çocukların güvenliğini tehlikeye atıyor

Fakat bu özellikle birlikte 18 yaş altındaki birçok çocuğun tehlikeye girdiği düşünülüyor. Polisler, özellikle yabancıların çocuklara çok kolay numara alıp verebileceğini söylüyor. Bundan dolayı ebeveynleri, NameDrop özelliğini devre dışı bırakmaya çağırdı.

Apple'ın zam yapmadığı bir o kalmıştı! Yeni fiyatı

ABD'nin Connecticut eyaletine bağlı bir polis departmanı ise uyarıyı sosyal medya üzerinden yaptı. Bazı ebeveynler ise çocuklarının cihazlarını güncelledikten sonra NameDrop'tan haberdar olmadıklarını belirtti. Ancak tüm ebeveynler, bu özelliğin risk oluşturduğunu düşünmüyor.

Apple ayrıca bu özelliğin iki aşamalı doğrulama içerdiğini söylüyor. Yani iki iPhone ile NameDrop yapılırken, her iki tarafın da aktif şekilde doğrulamada bulunması gerekiyor. Polis departmanları ise Apple ile aynı fikirde değil.

Apple'ın iOS 17 ile devreye aldığı NameDrop özelliği çocukların güvenliğini tehlikeye atıyor

Benzer bir tehlikenin aslında AirDrop ile de yapılabileceğini söylemek mümkün. Ancak NameDrop'un kolay şekilde rehber alışverişine olanak sağlaması, çocukları yabancılara karşı savunmasız bırakıyor gibi görünüyor.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Apple'ın iOS 17 ile devreye aldığı NameDrop özelliği çocukların güvenliğini tehlikeye atıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement