Apple'ın sinema filmleri gişede beklentilerin altında kaldı - Son Dakika
Teknoloji

Apple'ın sinema filmleri gişede beklentilerin altında kaldı

Apple\'ın sinema filmleri gişede beklentilerin altında kaldı

Apple, Killers of the Flower Moon, Napoleon ve Argylle: Gizli Casus adlı üç filme toplamda 700 milyon doların üzerinde yatırım yapmasına rağmen, bu filmlerin toplam gişe hasılatı sadece 466 milyon dolar oldu. Ancak Apple, filmleri kiralama ve satın alma yoluyla daha fazla kişiye ulaştırmayı hedefliyor ve iTunes ve Amazon Prime gibi platformlarda da satışa sunuyor.

08.03.2024 00:20  Güncelleme: 00:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Apple bir süre önce sinema dünyasına 1 milyar dolarlık bir bütçe ayırarak üst düzey işler yapmaya başladı. Apple TV+'ın ötesinde yayınlanan bu filmlerden bazıları sinemalarda da gösterime girdi. Peki bu filmler Apple'ın beklentisini karşıladı mı?

Apple filmleri gişede çakıldı

Apple'ın yakın zamanda gösterime giren filmleri, beklenenin altında gişe hasılatına ulaştı. Yeni raporlar ise şirketin bu yapımları kiralama ve satın alma yoluyla daha fazla kişiye ulaştırmak istediğini gösteriyor.

Apple'ın sinema filmleri gişede beklentilerin altında kaldı

Apple, Killers of the Flower Moon, Napoleon ve Argylle: Gizli Casus adlı üç filme toplamda 700 milyon doların üzerinde yatırım yaptı. Ancak bu filmlerin toplam gişe hasılatı sadece 466 milyon dolara ulaştı. Bu da Apple'ın 250 milyon dolarlık bir kayba uğradığını gösteriyor.

132132122

Ancak yeni raporlara göre Apple; Apple TV+ platformundan önce iTunes ve Amazon Prime gibi hizmetler aracılığıyla filmlerin satışına başladı. Şirket, kiralama veya satın alma yoluyla maliyetleri geri kazanmayı ve kar elde etmeyi hedefliyor. Filmlerin yerel fiyatlandırmayla sunulduğunu da belirtelim.

Hem "Killers of the Flower Moon" hem de "Napoleon" geçen yıl App Store film kiralama ve satın alma listelerinde üst sıralarda yer aldı. Bir stüdyo kaynağı, yan kazançlar sayesinde iki filmin de düşük gişe hasılatına rağmen karlı olduğunu dile getirdi.

Apple'ın sinema filmleri gişede beklentilerin altında kaldı

Gişe beklentilerin altında kalmış olsa da, Apple'ın sinema endüstrisinden çekilme gibi bir hedefi bulunmuyor. Başta Apple TV+ olmak üzere sinema dünyasına önemli yatırımlar yapmak istiyor.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Apple'ın sinema filmleri gişede beklentilerin altında kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement