Braun'dan Global Hareket - Son Dakika
Teknoloji

Braun'dan Global Hareket

Braun\'dan Global Hareket

"Özgür Olun" Kampanyası ile Jessica Alba ve Braun, Tüm Kadınları Birbirlerini Cesaretlendirmeye Çağırıyor

15.04.2014 16:23

Tüketicilerin yaşamlarını iyileştirmeye odaklanan P&G markası Braun; Jessica Alba ile #özgürolun (#breakfree) kampanyasını başlatıyor ve tüm dünyada kadınları birbirlerini destekleyerek ve cesaretlendirerek; güvensizliklerinden kurtulmaya ve mükemmel hissetmeye teşvik ediyor.

Dünyanın bir numaralı epilasyon markası ve saç şekillendirme uzmanı olan Braun, kadınların kendilerine güvenlerini sarsacak fiziksel engelleri ortadan kaldırarak, iyi görünmelerini ve iyi hissetmelerini sağlamaya çalışıyor. Braun şimdi ise tüm yargıları bir kenara bırakmayı ve başka kadınları olumlu yönde cesaretlendirerek duygusal engellerini kırmaya davet ediyor. Braun'un bu global hareketi; kadınların hem algılanan, hem de gerçek anlamda birbirlerini yargılamalarının, özgüvensizliklerine ve çekingenliklerine katkıda bulunan başlıca unsur olduğunu, diğer yandan olumlu cesaretlendirmenin ise kadınlara güç verdiğini gösteren araştırmalara * dayanıyor.

Chapel Hill'da bulunan Kuzey Carolina Üniversitesi, Beşeri Bilimler Fakültesi Emekli Profesörü Dr. Julia T. Wood** ; "Başka kadınların bizim hakkımızda söyledikleri, kadınlar olarak kendimizle ilgili nasıl hissettiğimizi etkiliyor. Bize benzeyen insanların bize yönelttiği yargılar, ya kendimize dair şüphelerimizi güçlendiriyor; ya da kendimize güvenmemizi sağlıyor. Ayrıca, bir kadın başka bir kadına karşı cömert davrandığında ve olumlu bir geri bildirim paylaştığında, her ikisi de olumlu duygular yaşıyor."

Global Braun Pazarlama Direktörü Alessandra Dolfini: "Güzellik ürünlerimiz, sahip oldukları yenilikçi tasarımlarıyla üstün performans sunarken, kadınların iyi görünmelerine ve güzellikleri konusunda kendilerini iyi hissetmelerine de yardımcı oluyor. Ancak, pek çok kadının kendine karşı güvensizlik yaşadığını da biliyoruz. Bizim kampanyamız kadınları, birbirlerine olumlu ifadelerde bulunmaya ve yargılamamaya davet ediyor. Bu kampanyayı #özgürolun (#breakfree) hashtag'i ile başlatıyoruz. Kadınların hayran oldukları ve saygı duydukları kadınlara destek mesajlarını paylaştıkları olumlu bir zincir başlatmak istiyoruz. Haydi, yakın arkadaşlar arasında durdurulamayacak bir hareket başlatalım."

"Bugün hayranlık duyduğunuz kadını düşünün ve bunu ona söyleyin!"

Bir süre önce, markanın yeni Güzellik Elçisi olarak duyurulan Jessica Alba; "Bu kampanyada çalışacak olmak beni heyecanlandırıyor, çünkü ben kendine güvensizliğin ve yargılanma hissinin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Neyse ki aynı zamanda kadınlardan gelen olumlu desteğin insana ne kadar harika bir güç verdiğini de şahsen biliyorum. Dünyadaki tüm kadınlardan, her yerdeki kadın arkadaşları, aile üyeleri ve iş arkadaşlarına, yani kız kardeşlerine destekleyici sözler söylemelerini, paylaşmalarını ve desteklerini göstermelerini istiyorum. Birbirimize güvensizlik zincirlerini kırmak ve biraz daha dik yürümek için ihtiyacımız olan özgüveni verelim" diyor ve ekliyor: "Bugün hayranlık duyduğunuz kadını düşünün ve bunu ona söyleyin!"

Geçtiğimiz ay, Braun Jessica Alba ile yaptığı anlaşmayı duyurmuş ve Altın Küre adayı oyuncunun yazılı basın, mağaza içi çalışmalar, dijital/sosyal medya ve TV dahil olmak üzere farklı mecralarda gerçekleşecek Braun #özgürolun (#breakfree) kapsamında yer alacağını paylaşmıştı. Jessica Alba, ayrıca Nisan ayından itibaren yayınlanmaya başlayacak olan Braun Özgür Olun (Break Free) kampanya videosunda da yer alacak.

* Braun, Mart 2014'de BrightHouse firmasına araştırma yaptırmıştır

** Araştırma BrightHouse tarafından gerçekleştirilmiş ve Chapel Hill'da bulunan Kuzey Carolina Üniversitesi, Beşeri Bilimler Fakültesi Emekli Profesörü Dr. Julia T. Wood tarafından gerçekleştirilen akademik çalışmalarda elde edilen bilgilerden yararlanılmıştır. Dr. Wood'un dersleri ve araştırmaları cinsiyet, iletişim ve kültür, kişisel ilişkiler ve feminist teoriler üzerine yoğunlaşmıştır. Fakülteye girdiği 1975 yılından itibaren, yazarı olduğu ya da editörlüğünü yaptığı 24 kitap ve 70'den fazla makale ve kitap bölümü arasında Gendered Lives ve Bonnie Dow ile birlikte editörlüğünü yaptığı Sage Handbook of Gender and Communication yer alır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Teknoloji Braun'dan Global Hareket - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement