Casio, Akıllı Saat Pazarına Girecek Şirketlerle Yarışa Hazır - Son Dakika
Teknoloji

Casio, Akıllı Saat Pazarına Girecek Şirketlerle Yarışa Hazır

Casio, Akıllı Saat Pazarına Girecek Şirketlerle Yarışa Hazır

Casio'dan yapılan açıklamaya göre Casio, değişen saat trendine ve yeni rakiplere karşı hazırlıklı.

02.09.2013 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emre Çetinkaya - - Ülkemizde saat denilince ilk akla gelen firmalardan birisi olan Casio'nun 84 yaşındaki CEO'su Kazuo Kashio, yeni trend haline gelen akıllı saatlere dair New York Times'a önemli açıklamalarda bulundu. Halihazırda 6 ay arayla olmak üzere iki yeni akıllı saat serisi satışa sunan Casio'nun CEO'su Kazuo Kashio, akıllı saat trendine uzun süredir hazırlıklı olduklarını belirtirken, herkesin bir anda gözünü akıllı saat pazarına çevirdiğini söyledi.

Bundan yıllar önce 80'li yıllarda ürettiği telefon numarası kaydı yapabilen ve hesap makineli saat modelleriyle akıllı denilebilecek saatler üreten Casio, daha sonra dokunmatik ve farklı sensörlere sahip dijital saatler üretmişti. Bu konuya da değinen Kashio, o zamanlar zamanın ötesinde işler yaptıklarını ve bu yüzden ürettikleri cihazların gereken ilgi görmediğini söyledi.

Öte yandan Casio'nun G-Shock akıllı saat ailesinin yeni üyeleri uzun pil ömürleri ve dayanıklılıklarıyla dikkat çekiyor. Dün Samsung'un akıllı saati Galaxy Gear'ın ortaya çıkan düşük pil ömrüne karşı bu durum Casio'nun önemli avantajı. Siz yakın zamanda bir akıllı saat almayı planlıyor musunuz?

Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Casio, Akıllı Saat Pazarına Girecek Şirketlerle Yarışa Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement