Çin'in ilk ticari asma monoray hattı Wuhan'da hizmete açıldı - Son Dakika
Teknoloji

Çin'in ilk ticari asma monoray hattı Wuhan'da hizmete açıldı

Çin\'in ilk ticari asma monoray hattı Wuhan\'da hizmete açıldı

Çin'in orta kesimindeki Hubei eyaletinin merkezi Wuhan'da, Optik Vadisi Trafik Şirketi tarafından işletilen ülkenin ilk ticari asma monoray hattı hizmete girdi. 10,5 kilometrelik bir mesafeyi ve altı istasyonu kapsayan hatta, günde 12 saat boyunca her 10 dakikada bir sefer düzenleniyor. Monoray treni tamamen otomatik olarak çalışıyor ve yolculara şehri farklı bir perspektiften görmelerini sağlayan cam zeminli bir deneyim sunuyor. Test operasyonundan bu yana tren, ülkenin dört bir yanından ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

26.09.2023 18:51

WUHAN, 26 Eylül (Xinhua) -- Çin'in ilk ticari asma monoray hattı Salı günü ülkenin orta kesimindeki Hubei eyaletinin merkezi Wuhan'da halkın hizmetine sunuldu.

Hattın işletmecisi Optik Vadisi Trafik Şirketi'ne göre, projenin faaliyete geçecek ilk aşaması toplam 10,5 kilometrelik bir mesafeyi ve altı istasyonu içeriyor.

Günde 12 saat boyunca çalışan asma monoray hattında her 10 dakikada bir sefer düzenleniyor.

Seyir hızı saatte maksimum 60 kilometre olan monoray treninin çalıştırılması, istasyonlara girmesi, kapılarını açıp kapatması dahil olmak üzere tüm faaliyetleri tamamen otomatik ve insan müdahalesi olmaksızın yapılıyor.

"Optik Vadisi Fotonu" olarak da bilinen monoray treni, rayların yukarıda konumlandırılması nedeniyle baş aşağı asılı duruyor gibi görünüyor. Yolcular ayaklarının altındaki cam zemin sayesinde şehrin tadını bambaşka bir perspektiften çıkarabiliyor.

Monoray tren, Mayıs ayındaki test operasyonundan bu yana ülkenin dört bir yanından ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Teknoloji Çin'in ilk ticari asma monoray hattı Wuhan'da hizmete açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement