Çin'in Mürettebatlı Uzay Aracı Shenzhou-16 Uzay İstasyonu Kombinasyonuna Başarıyla Kenetlendi - Son Dakika
Teknoloji

Çin'in Mürettebatlı Uzay Aracı Shenzhou-16 Uzay İstasyonu Kombinasyonuna Başarıyla Kenetlendi

Çin\'in Mürettebatlı Uzay Aracı Shenzhou-16 Uzay İstasyonu Kombinasyonuna Başarıyla Kenetlendi

Çin İnsanlı Uzay Ajansı (CMSA), Shenzhou-16 mürettebatlı uzay aracının, uzay istasyonu kombinasyonuna başarıyla kenetlendiğini duyurdu. Ajans, Salı günü sabah saatlerinde fırlatılan uzay aracının uzay istasyonu ile hızlı bir otomatik buluşma ve kenetlenme gerçekleştirdiğini açıkladı.

30.05.2023 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Çin'in Mürettebatlı Uzay Aracı Shenzhou-16 Uzay İstasyonu Kombinasyonuna Başarıyla Kenetlendi
Çin'in kuzeybatısındaki Jiuquan Uydu Fırlatma Merkezi'nden fırlatılan Uzun Yürüyüş-2F taşıyıcı roketine bağlı Shenzhou-16 mürettebatlı uzay aracı, 30 Mayıs 2023. Çin, Salı günü Shenzhou-16 mürettebatlı uzay aracını fırlatarak 5 ay sürecek misyon için uzay istasyonu kombinasyonuna üç astronot gönderdi. (Fotoğraf: Li Gang/Xinhua)

BEİJİNG, 30 Mayıs (Xinhua) -- Çin İnsanlı Uzay Ajansı (CMSA), Shenzhou-16 mürettebatlı uzay aracının, uzay istasyonu kombinasyonuna başarıyla kenetlendiğini duyurdu.

Ajans, Salı günü sabah saatlerinde fırlatılan uzay aracının uzay istasyonu ile hızlı bir otomatik buluşma ve kenetlenme gerçekleştirdiğini açıkladı. CMSA, Shenzhou-16 uzay aracının Salı günü Beijing saatiyle 16.29'da Tianhe çekirdek modülünün radyal portuna kenetlendiğini belirtti.

CMSA, tüm işlemin yaklaşık 6,5 saat sürdüğünü kaydetti.

Uzay ajansı, Shenzhou-16 mürettebatındaki üç astronotun, uzay istasyonunun çekirdek modülü Tianhe'ye gireceğini ve Shenzhou-15 misyonundaki üç astronotun da geri dönüş için hazır olduğunu aktardı.

Uzun Yürüyüş-2F taşıyıcı roketine bağlı uzay aracı, Salı günü Beijing saatiyle 09.31'de Çin'in kuzeybatısındaki Jiuquan Uydu Fırlatma Merkezi'nden fırlatıldı.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Teknoloji Çin'in Mürettebatlı Uzay Aracı Shenzhou-16 Uzay İstasyonu Kombinasyonuna Başarıyla Kenetlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement