Hasat Dolunayı 2 Eylül'de… - Son Dakika
Teknoloji

Hasat Dolunayı 2 Eylül'de…

Hasat Dolunayı 2 Eylül\'de…

Dolunay isimlerine bir yenisini daha ekliyoruz: Hasat Dolunayı... SPACEMAG TÜRKİYE'Yİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN: LinkedIN, FACEBOOK, PİNTEREST Hasat Dolunayı, 2 Eylül'de göklerde parıl parıl parlayacak.

31.08.2020 11:17  Güncelleme: 14:20

Dolunay isimlerine bir yenisini daha ekliyoruz: Hasat Dolunayı...

Hasat Dolunayı, 2 Eylül'de göklerde parıl parıl parlayacak. Hasat Dolunayı, Eylül ekinoksuna en yakın dolunaydır. Sonbahar Ekinoksu hasat zamanın geldiğine işarettir ve aşağı yukarı 22 Eylül'e denk gelir ama üç yılda bir Ekim'e sarkar.

BU YIL 13 DOLUNAY VAR!

Bu yıl 13 Dolunay göreceğimizi daha önceki haberlerimizde paylaşmıştık, her ne kadar 2020'deki iki dolunay Ekim'e denk gelse de Ekim'in ilk günü çıkacak ilk Dolunay da Hasat Dolunayı diye biliniyor. Kısacası, 2 Eylül ve 1 Ekim'de iki Hasat Dolunayı göreceğiz, Ekim sonu Dolunay haberimizi de önümüzdeki ay paylaşacağız elbette. Çifte bereketli bir sonbaharın müjdecisi olması umuduyla biraz da neden bu ismi aldığına bakalım.

Eski uygarlıkların dolunay için isim seçerken değişen mevsim ve doğa olaylarını temel aldıklarını biliyoruz. Eylül ayında malum ekin biçme, ürünlerin toplanması gibi faaliyetlerle meşgul çiftçilerin bu zamana yakışır isim seçimleri de yaşadıkları çevre ile oldukça bağdaşır türden; Hasat Dolunayı.

EYLÜL DOLUNAYI, ARPA AY!

Hasat Dolunayı görüldüğü aya değil ekinoksa bağlıdır. Tarlalarda çalışan işçiler bu ay ışığında gece geç saatlere kadar çalıştığından, hasat toplamaya da yardımı olduğundan ismini daha bir hak ettiğini düşünüyoruz.

Dünyanın farklı yerlerinde kullanılan diğer isimler ise şöyle: Eylül Dolunayı, Mısır Dolunayı, Dolu Mısır Ay, Arpa Ay.

Kaynak: Space Mag Türkiye

Son Dakika Teknoloji Hasat Dolunayı 2 Eylül'de… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement