Helldivers 2 Geliştiricisi Arrowhead Game Studios, Sony Tarafından Satın Alınacak mı? - Son Dakika
Teknoloji

Helldivers 2 Geliştiricisi Arrowhead Game Studios, Sony Tarafından Satın Alınacak mı?

Helldivers 2 Geliştiricisi Arrowhead Game Studios, Sony Tarafından Satın Alınacak mı?

Geçtiğimiz ayın en popüler yapımı olan Helldivers 2 oyununun geliştiricisi Arrowhead Game Studios'un, Sony tarafından satın alınacağı haberleri gündeme bomba gibi düştü. Şu an için herhangi bir satışın planlarında olmadığını belirten Arrowhead Game Studios CEO'su Johan Pilestedt, kendi kaliteli içeriklerini üretebilmek için özgür kalmak istediklerini söyledi. Ancak Sony'nin son dönemde oyun stüdyolarını satın alma eğilimi göstermesi ve şirketin işten çıkarmalar yapması, fanları endişelendiriyor.

07.03.2024 00:20  Güncelleme: 00:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz ayın en popüler yapımı olan Helldivers 2 oyununun geliştiricisi Arrowhead Game Studios'un, Sony tarafından satın alınacağı haberleri gündeme bomba gibi düştü. Bunun duyulmasının ardından büyük bir panik yaşayan fanlar, oyunda herhangi bir değişikliğe gidip gidilmeyeceği konusunda garanti talep etmişti. Son günlerde ise satın alma iddiaları hakkında büyük bir gelişme yaşandı. İşte tüm detaylar…

Helldivers 2 geliştiricisi satılacak mı?

Arrowhead Game Studios CEO'su Johan Pilestedt konuyla ilgili yaptığı paylaşımda bu iddiaları ilk kez duyduğunu söylerken, oldukça gülünç bulduğunu da ima etti. Sony'nin son dönemde Firewalk Studios, Bungie ve Firesprite gibi güçlü oyun stüdyolarını bünyesine katmasıyla birlikte gündeme gelen bu söylemler, Pilestedt'in olaya nokta koyan açıklamasıyla birlikte oldukça azalmış gibi görünüyor.

Helldivers 2 Geliştiricisi Arrowhead Game Studios, Sony Tarafından Satın Alınacak mı?

Şu an için herhangi bir satışın planlarında olmadığını belirten Pilestedt, kendi kaliteli içeriklerini üretebilmek için özgür kalmak istediklerini söyledi. Bu açıklama Helldivers 2 fanlarını oldukça rahatlatsa da, stüdyonun olası bir ekonomik krize ne kadar güçlü bir cevap verebileceğinden büyük kuşku duyuluyor.

Ayrıca geçen hafta Sony'nin birçok farklı oyun stüdyosunda toplu işten çıkarmalar yapması da, şirketin yeni bir stüdyo satın alma ihtimalini oldukça düşürmüştü. PlayStation satışları da istediği gibi gitmeyen firmanın, oyun departmanında küçültmeye gittiği biliniyor. Tüm bu gelişmelerin, oyun severlerin yararına olmasını umuyoruz.

Yılın oyunu Baldur's Gate 3 yine şaşırttı!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz. Fikirleriniz bizim için çok değerli.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Helldivers 2 Geliştiricisi Arrowhead Game Studios, Sony Tarafından Satın Alınacak mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement