Htc: Apple Bizi Kopyaladı - Son Dakika
Teknoloji

Htc: Apple Bizi Kopyaladı

Htc: Apple Bizi Kopyaladı

Kuzey Asya Başkanı çarpıcı açıklamalarda bulundu ve eleştirilere cevap verdi.

21.10.2015 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Dün akşam HTC uzun zamandır beklenen One A9 isimli modelini tanıttı. Daha önce sızıntılarla az çok belli olan telefon, tasarım olarak iPhone 6'ya benzetiliyor. Bu açıdan eleştirenler oldu. Ancak HTC, Apple'dan kopyalanmış tasarım iddialarını yalanladı.


HTC Kuzey Asya Başkanı Jack Tong basın toplatısında yaptığı açıklamada, "Herhangi bir şey kopyalamadık. 2013'te tamamı metal kasalı bir model çıkardık (Yani M7), Apple da bu modelin arka tarafındaki anten tasarımını kopyaladı" dedi. Tong sözlerine şöyle devam etti:


"A9 ince ve önceki modellere göre daha hafif yapıda. Bu bir değişim ve evrimdir, kopyalama değildir"


Android 6.0 Marshmallow işletim sistemini çalıştıran One A9, 5 inç büyüklüğünde ve 1080p çözünürlüğünde AMOLED ekrana sahip. Ayrıca cihazın bu ekranı 2.5D Gorilla Glass 4 cam ile korunuyor. Cihaz gücünü ise Snapdragon 617 yonga setinden alıyor. Bu yonga setinin içerisinde ise 1.5GHz dört Cortex-A53, 1.2GHz de A53 olmak üzere toplam 8 çekirdekli işlemci yer alıyor. Adreno 405 GPU ve 2/3 GB RAM(Farklı versiyonları olacak) ise cihazın diğer özelliklerinden.


7.2mm kalınlığında olan HTC One A9, bunun yanında 143 gram da ağırlığa sahip. Optik görüntü sabitleme ve 1080p video kaydetme(Snapdragon 617'nin 4K desteği yok) özelliğine sahip 13MP değerinde ana kameraya sahip olan cihaz, önde ise 4MP UltraPiksel, F/2.0 diyafram aralığına sahip bir kamera bulunduruyor.





Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Htc: Apple Bizi Kopyaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement