Hyundai, acil durumlarda sürücülere yardımcı olacak bir gözetleme sistemi tanıttı - Son Dakika
Teknoloji

Hyundai, acil durumlarda sürücülere yardımcı olacak bir gözetleme sistemi tanıttı

Hyundai, acil durumlarda sürücülere yardımcı olacak bir gözetleme sistemi tanıttı

Hyundai Motor Group, acil durumlarda sürücülere yardımcı olması için bir araç içi gözetleme sistemini tanıttı. Henüz fikir aşamasında olan bu özellik, araç içerisini sürekli dinleyen mikrofonlar yer veriyor. Bu mikrofonlar çığlık veya patlama gibi sesleri duyması halinde 112 hattına bağlanıyor. H-SOS adı verilen konsept, Hyundai'nin her yıl düzenlenen Fikir Festivali'nde bronz ödül kazandı. Proje özellikle ıssız bölgelerde yaşanan kazalar için dikkat çekmeyi başardı, ancak gizlilik endişelerine yol açtı.

05.12.2023 01:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hyundai Motor Group, acil durumlarda sürücülere yardımcı olması için bir araç içi gözetleme sistemini tanıttı. Henüz fikir aşamasında olan bu özellik, araç içerisini sürekli dinleyen mikrofonlar yer veriyor. Bu mikrofonlar çığlık veya patlama gibi sesleri duyması halinde 112 hattına bağlanıyor.

Hyundai, H-SOS ile acil durumlara karşı sizi izleyecek

"H-SOS" adı verilen konsept, Hyundai'nin her yıl düzenlenen Fikir Festivali'nde bronz ödül kazandı. Proje çevresini sürekli dinleyen mikrofonlar, kameralar ve sensörlere yer veriyor. Sistem, çığlık veya patlama gibi bir ses duyarsa araca dikkat çekmek için bazı önlemler alıyor.

Hyundai, acil durumlarda sürücülere yardımcı olacak bir gözetleme sistemi tanıttı

Kaza oldugunu anlayan H-SOS, aracın farlarını ve kornasını etkinleştiriyor. Aynı zamanda polise otomatik olarak bildirimde bulunarak araçta kaydedilen videoyu iletiyor.

7283783738

Proje özellikle ıssız bölgelerde yaşanan kazalar için oldukça dikkat çekmeyi başardı. Ancak H-SOS'un en büyük sorunlarının başında gizliliği tamamen bitirmesi bulunuyor. Yani araç içerisindeki hareketler ve seslerin takip edilmesi, gizlilik endişelerine yol açtı. Hyundai'nin bu verileri nasıl depolayacağı da tartışma konusu.

Hyundai, H-SOS'un güvenliği artırmayı amaçladığını söyledi. Ancak gözetim yeteneklerinin; veri erişimi, kullanımı ve saklanmasına ilişkin katı kurallar yüzünden kısıtlanacağını düşünüyor. Veri güvenliğine ilişkin eleştirileri de kabul etmeyi unutmadı.

Bu projenin henüz fikir aşamasında olduğunu ve Hyundai tarafından resmi olarak geliştirilmediğini hatırlatmak gerekiyor. Bakalım şirket bu projeyi nasıl değerlendirecek, zamanla göreceğiz.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Lütfen görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşınız.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Hyundai, acil durumlarda sürücülere yardımcı olacak bir gözetleme sistemi tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement