Intel, AMD'nin işlemci markası hakkında pazarlama kampanyası başlattı - Son Dakika
Teknoloji

Intel, AMD'nin işlemci markası hakkında pazarlama kampanyası başlattı

Intel, AMD\'nin işlemci markası hakkında pazarlama kampanyası başlattı

Intel, AMD'nin işlemci markası Ryzen hakkında kullanıcıları bilgilendirmeyi amaçlayan 'Core Truths' adlı bir pazarlama kampanyası başlattı. Intel, AMD'yi eski ürünleri yeniymiş gibi göstermekle suçlarken, AMD ise uygun fiyatlı sunabilmek amacıyla eski mimarileri kullanmaya devam ettiğini belirtiyor.

05.12.2023 09:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Intel, AMD'nin işlemci markası hakkında kullanıcıları bilgilendirmeyi amaçlayan "Core Truths" adlı bir pazarlama kampanyası başlattı. Birtakım pazarlama görselleri hazırlayan şirket, Ryzen yongalarındaki numaralandırma şemasının kafa karıştırıcı olduğunu belirtti. Ayrıca AMD'yi eski ürünleri yeniymiş gibi göstermekle suçladı.

Intel: AMD Ryzen 7 serisi neden Zen 2 tabanlı?

AMD, Ryzen 7 serisini uygun fiyatlı sunabilmek amacıyla eski mimarileri kullanmaya devam ediyor. Ancak Intel, AMD'nin Ryzen 5 7520U gibi isimlendirmelerinin, "teknolojinin gerçek doğasını" gizlediğini savunuyor. Bu durum ise yeni işlemcilerin eski mimarilerle geliştirildiğinin üstünü örtüyor.

Intel, AMD'nin işlemci markası hakkında pazarlama kampanyası başlattı

Intel, isimlendirme yapısını parçalayarak 7520U'nun aslında 2019'daki Zen 2 mimarisine dayandığını ifade etti. İşlemcinin 7 serisiyle sunulmasına rağmen, yeni mimariye dayanmadığını ifade etti. Şirketin iddiasına göre mimari, üçüncü rakamda gizleniyor. Yani "2" rakamı Zen 2'yi temsil ediyor.

123123123

Intel, iddialarını desteklemek için bazı performans sonuçları da sundu. 13. nesil Core i5 1335U'nun, Ryzen 5 7520U'ya karşı yüzde 80 daha başarılı olduğunu ifade etti. Bundan dolayı da Ryzen 5 7520U'nun eğitim ve öğrenci cihazlarında "son teknolojiyi" yansıtmadığını aktardı.

Bilmeyenler için AMD, Ryzen 7020 işlemcilerini uygun fiyatlı dizüstü bilgisayarlara yerleştiriyor. Intel ise daha yüksek performans ve verimlilik sunduğu gerekçesiyle 13. nesil Core i3 serisini tavsiye ediyor.

Core Truths kampanyasıyla birlikte Intel, AMD'nin mobil numaralandırmadaki "hilesini" ortaya çıkarmak istedi. Özellikle eğitim sektöründeki uygun fiyatlı kullanıcıları hedefleyen şirket, AMD'nin eski mimarilerini kullanmasına dikkat çekiyor.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Intel, AMD'nin işlemci markası hakkında pazarlama kampanyası başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement