İpad Mini 4'ün Pil Değeri Nedir? - Son Dakika
Teknoloji

İpad Mini 4'ün Pil Değeri Nedir?

İpad Mini 4\'ün Pil Değeri Nedir?

Yeni nesil iPad mini'ye tersine mühendislik yapıldı ve içinde neler olduğu ortaya çıktı.

18.09.2015 17:17
Hasan Uğur Nayır - -

Apple, "Hey Siri" etkinliğinde iPhone 6s/6s Plus, Apple TV ve iPad Pro'yu açıkladı. Ancak arada iPad mini 4 müjdesini de vermişti. Mini 4 hakkında bazı bilinmeyen detaylar vardı ve iFixit ekibi gerçekleştirdiği tersine mühendislikle bu detayları ortaya çıkardı.


iFixit, iPad mini 4'ün fiziksel olarak da 2 GB RAM'e sahip olduğunu doğruladı. Birkaç gün önce de Ars Technica tarafından gerçekleştirilen GeekBench 3 testinde mini 4'teki A8 işlemcisinin 1.5 GHz'de çalıştığı ortaya çıkmıştı. iPhone 6 ve iPhone Plus'taki A8 ise 1.4 GHz'de çalışıyor. Biz iFixit'in raporuna kaldığımız yerden devam edelim.


Belirtilenlere göre iPad mini 4'te tek hücreli, ince ve küçük pil kullanılmış. Pilin değeri 5124 mAh. iPad mini 3'te ise 6471 mAh'lık pil yer alıyor. Kısaca iPad mini 4'te mini 3'ten daha düşük pil var. Ancak Apple kullanım süresi bakımından mini 4'ün mini 3'le aynı olduğunu iddia ediyor.


Son olarak Apple'ın bazı parçaları farklı yerlere taşıyarak iPad mini 4'ü 6.1 mm kalınlığa indirdiği de ortaya çıktı. iPad mini 3 ise 7.5 mm kalınlığında.





Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji İpad Mini 4'ün Pil Değeri Nedir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement