İpad Mini 4 Yüksek Performansa Sahip - Son Dakika
Teknoloji

İpad Mini 4 Yüksek Performansa Sahip

İpad Mini 4 Yüksek Performansa Sahip

Yeni mini tablet benchmark'tan yüksek puan almayı başardı.

16.09.2015 12:17
Hasan Uğur Nayır - -

Geçtiğimiz hafta Apple, iPad Air 2'nin küçültülmüş versiyonu olan iPad mini 4'ü çaktırmadan tanıttı. Yeni iPad mini fiyat bilgisinde sessiz sedasız biçimde kendini gösterdi o kadar. iPad mini 4'te A8 işlemci ve 2 GB RAM bulunuyor. Gayet güçlü bir cihaz. Geekbench 3'te de mini 4'ün yeni detayları ortaya çıktı.


Biliyorsunuz A8, şu anda iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ta yer alıyor. Benchmark'a göre iPad mini 4'teki A8 sistem çipi 1.5 GHz'de çalışıyor. iPhone 6'daki A8'den birazcık daha hızlı (iPhone 6/6 Plus'ta 1.4 GHz'de çalışıyor).



Ars Technica'nın gerçekleştirdiği testte iPad mini 4, iPad Air 2'nin arkasında kalmış. Ancak iPad mini 2/3 ve iPhone 6'dan daha yüksek sonuçlar elde etmeyi başarmış. iPad Air 2'deki ekstra çekirdekli 1.5 GHz'lik A8X, mini 4'ten %50 daha yüksek performans sunuyor. iPad mini 4'te yer alan 2 GB RAM, çoklu görev özelliklerinin daha iyi olmasını sağlıyor. 2 GB RAM'in artısı bu kadarla sınırlı değil. Safari'de sekmelerin yükleme miktarını aşağı çekerken, farklı sekmeler ve uygulamalar arasındaki geçiş ve bekleme sürelerini azaltıyor. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus'ta da 2 GB RAM olduğu ortaya çıkmıştı.





Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji İpad Mini 4 Yüksek Performansa Sahip - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement