İpad Pro'nun Yeni İzleri Bulundu - Son Dakika
Teknoloji

İpad Pro'nun Yeni İzleri Bulundu

İpad Pro\'nun Yeni İzleri Bulundu

Apple'ın efsanevi tableti hakkındaki son gelişmeler.

20.08.2015 12:17
Hasan Uğur Nayır - -

iPad Pro veya diğer adıyla iPad Plus hakkında çok şey yazıldı çizildi. Ama şimdiye kadar cihaz hakkındaki kanıtlar çok sayıda olmadı. Analiz firması AppSee'nin bomba raporuna göre 2732x2048 çözünürlüğünde ekrana sahip cihaz ağlara takıldı. Firma, kullanıcı kayıtlarında iPad6.8 olarak tanımlanan bir cihaz olduğunu belirtiyor. Tabii bu durumda akıllara gelen ilk isim iPad Pro.


Şimdi gelelim tanımlayıcı kod ismindeki ayrıntılara. İlk sayı önemli bir donanımsal yenilemeyi, ikinci sayı ise bir nesil içindeki varyasyonu belirler. Mesela iPad Air 2'nin tanımlayıcı kod adları iPad5.3 ve iPad5.4 olarak geçer. iPad Air 2'nin kod adlarından bir tanesi WiFi modeline diğeri ise hücresel bağlantı destekli modeline denk geliyor.


Şu anda en güncel iPad'in ekran çözünürlüğü 1536x2048. PPI değeri ise 263. Üç milyon pikselden biraz daha fazla. iPad Pro ile ekran çözünürlüğü artarken (2732x2048), 5.6 milyon piksel söz konusu. Aradaki fark yüksek.


iOS 9.1'İN İZLERİNE RASTLANDI!


iOS 9'un çoklu görev özellikleriyle birlikte iPad Pro daha ilgi çekici bir cihaz haline gelecektir. Zaten geçtiğimiz gün ortaya çıkan iOS 9.1'in aslında büyük ekranlı iPad için olduğuna dair tahminler var. iPad Pro proje dahilinde J98 ve J99 olarak adlandırıldı.


Son olarak raporda bahsedilen iki cihaz daha var. AppSee kullanıcı kayıtlarında iPhone8.1 ve iPhone8.2 olarak geçen cihazları da tespit etti. Bu cihazlar eylülde tanıtılması beklenen iPhone 6s ve iPhone 6s Plus'tan başkası değil.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji İpad Pro'nun Yeni İzleri Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement