İphone ve İpad'in Ekranını Nasıl Siyah Beyaz Yapabilirsiniz? - Son Dakika
Teknoloji

İphone ve İpad'in Ekranını Nasıl Siyah Beyaz Yapabilirsiniz?

İphone ve İpad\'in Ekranını Nasıl Siyah Beyaz Yapabilirsiniz?

Görüntü var, ama işlev pek yok. Belki de ileride.

30.03.2015 18:17
Mahmut Saral - -

Samsung'un Galaxy S5, Note 4, Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge'i de dahil olmak üzere birçok önemli modelinde Ultra Güç Tasarrufu modu yer alıyor. Böylelikle cihazın ekranındaki renkleri de dahil birçok uygulamayı kapatabiliyor, siyah, beyaz ve gri tonlarda tasarlanmış ekranı kullanabiliyorsunuz. Bu telefonlarda gelişmiş Amoled ekran teknolojisine yer verildiği için pil tasarrufunun etkilerini görebiliyorsunuz.


Peki bu tip bir ekran modunu iPhone ve iPad'lerde de yapabilir miyiz? Cevap evet, ama tasarruf konusunda işe yaradığını düşünmeyin.


Eğer iOS 8 yüklü bir iPhone ya da iPad'e sahipseniz, genel ayarlardan erişilebilirlik ve sonra da GrayScale başlığına gidip, bu modu aktifleştirebilirsiniz. Ekrandaki renklerin yok olduğunu, gri, siyah ve beyaz tonların hakim olduğunu göreceksiniz. Peki bu bir tasarruf sağlıyor mu? Az evvel de dediğimiz gibi, hayır, sağlamıyor. Çünkü Apple'ın bu cihazlarında arkadan aydınlatmalı LCD paneller kullanılıyor ve dolayısıyla bu modun tasarrufa bir katkısı olmuyor.


Belki de bu, Apple'ın ileriye yönelik düşündüğü planlarının başlangıç aşamalarından bir tanesidir, Amoled ekranlı iPhone'lar ya da iPad'lerle karşılaşabiliriz? Bakalım...





Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji İphone ve İpad'in Ekranını Nasıl Siyah Beyaz Yapabilirsiniz? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement