İşte Dünyanın İlk 10 Terabyte'lık Sabit Diski! - Son Dakika
Teknoloji

İşte Dünyanın İlk 10 Terabyte'lık Sabit Diski!

İşte Dünyanın İlk 10 Terabyte\'lık Sabit Diski!

Seagate'in 8 TB'lık diskinin ardından Western Digital firması da sessizliğini yeni bir ürünle bozdu!

11.09.2014 17:51

Seagate'in 8 TB'lık diskinin ardından Western Digital firması da sessizliğini yeni bir ürünle bozdu! İşte dünyanın ilk 10 TB'lık sabit diski ve detayları…

Bilişim dünyası her ne kadar akıllı telefon, tablet, phablet veya giyilebilir cihazların arkasında kalmış gibi görünse de, rekor kapasiteye sahip OEM'ler üretilmeye devam ediyor. Notebook, netbook, ultrabook ve akıllı cihazların yaygınlaşmasıyla popülerliğini yitiren masaüstü bilgisayarlar için 10 TB(10240 MB) disk de üretildi.

Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız Seagate 8 TB'lık sabit disk haberinin ardından dün, Western Digital'den cevap geldi. Disk üretici firmasının HelloSeal ailesine dahil ettiği 10 TeraByte'lık HDD, yine alışagelmiş 7200 rpm(dakikada 7200 tur) hızında çalışıyor ve heve sızdırmaz alanında helyum gazını kullanıyor.

Normal sabit disklere kıyasla 5 santigrat dereceden daha düşük sıcaklıkta çalışabildiğini duyuran Western Digital, 20 TB için 2020 yılını işaret etti. 10 TB'lik sabit diskin henüz ne zaman ve kaç Dolar/TL fiyatla satışa sunulacağı hakkında net bir bilgi bulunmuyor.

The post İşte Dünyanın İlk 10 TeraByte'lık Sabit Diski! appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji İşte Dünyanın İlk 10 Terabyte'lık Sabit Diski! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement