İwatch'un Pazardaki Payı Ne Olacak? - Son Dakika
Teknoloji

İwatch'un Pazardaki Payı Ne Olacak?

İwatch\'un Pazardaki Payı Ne Olacak?

Bu sonbaharda akıllı saatini tanıtmaya hazırlayan Apple'dan beklenti büyük!

02.04.2013 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Çizgi roman kahramanı Dick Tracy'nin meşhur saati, ulaşılmaz meta olmaktan çıktı. 1970'lerde Casio'nun hesap makineli saatinden 1980'lerde Seiko'nun mini klavyeli modeline, bundan yaklaşık 10 yıl kadar önce Microsoft'un internet bağlantılı saatleriyle birlikte akıllı saatlerin hayal ürünü olmadığı da anlaşıldı. Sony hala e-mail yollayan, tweet atabilen ve müzik dinlemeye yarayan akıllı saatlerini 129 dolara satıyor. Akıllı saat sınıfındaki tüm modeller Apple'ın bu sonbaharda çıkaracağını duyurduğu iWatch ile çöp olabilir!

iPhone'un aksesuarı gibi satılması beklenen iWatch'lar için 100 kişilik bir ekip çalışıyor. Aramaların cevaplanabilmesi, haritadan yer bulunabilmesi gibi özelliklerinin olması beklenen kol saatinin amacı iPhone'unuzu cebinizden çıkarmadan kullanabilmeniz. iWatch'ta olması ihtimal özelliklerden biri de nabız kontrolü. Amerika Patent Ofisi, Apple'ın 2001'den beri içerisinde 'bilek' kelimesi bulunan (kol saati olarak kullanılma ihtimali olan) 79 farklı ürün için patent başvurusunda bulunduğunu (bunlardan biri kinetik enerjiyle çalışıyor) söylüyor.

Eğer Apple iWatch'ta da diğer ürünlerindeki başarıyı gösterirse pazarın çoğuna sahip olması hiç de zor olmayacak. Oracle Yatırım Araştırmaları şirketinden Stratejist Laurence Balter, iWatch'un pazarın yüzde 50'sine sahip olabileceğini ve ilk 6 ay içerisinde 50 milyon satabileceğini söylüyor. Nike'ın eski kreatif direktörü Scott Wilson ise, iWatch'un piyasaya girmesiyle diğer saatlerin fiyatlarının 50 dolar civarında düşebileceğinin altını çiziyor. Citigroup Analisti Oliver Chen ise, saat endüstrisinin bu yıl 60 milyarlık gelir beklediğini, bunun da Apple için 6 miyarlık fırsat olduğunu söylüyor.

Devamı için tıklayın.

Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji İwatch'un Pazardaki Payı Ne Olacak? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement