Mazda ve Toyota ortak bilgi-eğlence sistemi geliştirecek - Son Dakika
Teknoloji

Mazda ve Toyota ortak bilgi-eğlence sistemi geliştirecek

Mazda ve Toyota ortak bilgi-eğlence sistemi geliştirecek

Otomotiv dünyasında rekabet artarken, Mazda ve Toyota yeni nesil araç içi bilgi-eğlence ve kontrol sistemleri geliştirmek için ortaklık kurdu. İki şirketin iş birliği sayesinde masraflar yüzde 70 oranında düşecek ve otomobil üreticileri gelişmiş sürücü yardımı, eğlence özellikleri gibi alanlarda birlikte hareket edecek. Ayrıca Mazda, Toyota'nın ekonomisinden yararlanarak elektrikli araç sistemlerini geliştirmeyi hedefliyor.

13.01.2024 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Otomotiv dünyasında rekabet artarken, araçlar da daha akıllı hale gelmeye başladı. Bu kapsamda Mazda ve Toyota ortaklıklarını genişlettiğini duyurdu. İki şirket, yeni nesil araç içi bilgi-eğlence ve kontrol sistemleri geliştirmeyi planladığını açıkladı.

Mazda ve Toyota ortak bilgi-eğlence sistemi geliştirecek

Mazda Başkanı Masahiro Moro, Toyota ile iş birliğinin elektrikli araç sistemlerinin geliştirme masraflarını azaltacağını söyledi. Başkan Moro'ya göre, ortaklık sayesinde iki şirket için masraflar yüzde 70 oranında düşüş yaşayacak.

Mazda ve Toyota ortak bilgi-eğlence sistemi geliştirecek

Bazı otomobil üreticileri şu anda sadece gelişmiş sürücü yardımı ve eğlence özelliklerine yönelik yazılımlar için yılda 2,2 milyar dolar harcıyor. Mazda ve Toyota ortaklığı, bu masrafların iki şirkete bölüneceği anlamına geliyor.

13212312213

Mazda, iş birliği yoluyla Toyota'nın devasa ekonomisinden yararlanmayı umuyor. Ortaklık kapsamında 2027 yılına kadar Mazda'nın elektrikli araçlarındaki sistemlerin Toyota ile yüzde 90 oranında aynı olması planlanıyor.

Bu hamle ile otomobil üreticileri; otomatik sürüş, siber güvenlik ve kablosuz güncellemeler gibi alanlarda birlikte hareket edecek. Mazda ve Toyota, elektrikli araçlar için gerekli olan elektronik ve ağ teknolojilerini kaynaklarını bir araya getirerek geliştirecek.

Mazda ve Toyota ortak bilgi-eğlence sistemi geliştirecek

Mazda Başkanı Masahiro Moro ayrıca Çin'deki otomobil satışlarının yüzde 70'ini elektrikli araçların oluşturduğunu ifade etti. Bu da Mazda'nın elektrik ve plug-in hibrit modellerine yönelik ilginin arttığını gösteriyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Mazda ve Toyota ortak bilgi-eğlence sistemi geliştirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement